Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Kaczvinszky József

Tanácsok - A hét beavatás - Az Aranyvirág titka

Várható megjelenés: 2022.   


Előrendelés

 

 

A kötetben a Tanácsok most jelenik meg először nyomtatásban. A hét beavatás (1945-ös teljes változata) és Az Aranyvirág fakadásának titka (fordítás) az eredeti kéziratok szövegét tükrözik. Az alapműnek számító Kelet világossága mellett, a Tanítás szempontjából éppen ezek tekinthetők a szerző három legfontosabb írásának.

Elsősorban azoknak ajánljuk ezt a kötetet, akik szeretnének mélyebben megismerni egy átfogó és teljeskörű tanítást, amely hitelesen állítja elénk a belső út célját és értelmét, tájékoztat az út állomásainak elérhető eredményeiről, valamint a várható nehézségekről és azok kiküszöböléséről.

Részletesebben

KapcsolódóanRaktáron
3 900 Ft
Nem vásárolható!
Adatok
Életrajz

Kaczvinszky József már fiatalon komoly műveltségre tett szert, jórészt nagyapja jelentős magánkönyvtárának köszönhetően. Nem csak a távol-keleti bölcselet műveit olvasta, hanem jártasságot szerzett a matematikában, ismerte a természettudományok és a pszichológia újabb eredményeit is.

Tanítói tevékenysége kezdetén, az 1920-as években előadásokat tartott a keleti filozófiáról és tanításokról. Később harmadmagával jógaiskolát vezetett. A negyvenes évek elejétől pedig a köréje szerveződött tanítványoknak személyesen adta át a rádzsa jóga tanítását.

Első tanítványai a negyvenes évek elején személyesen olvashatták a Kelet világossága kéziratát, amely Csillaghegyen született. Az utolsó csatlakozás a tanítványi körbe az ötvenes évek közepén történt. Kaczvinszky ekkor már Budán lakott feleségével, abban a lakásban, amelyet egyik tanítványa, Szervánszky Endre, a zeneszerző választott le számukra saját nagyobb méretű lakásából.

Tanítványai előtt nyilvánvaló volt, hogy mesterük rendelkezik azzal a végső tudással, amelynek megszerzéséről a művei szólnak. A jelenkor olvasójának is az lehet a benyomása, ha akárcsak belelapoz Kaczvinszky írásaiba, hogy ilyen mélységű és minőségű szövegeket a szerzőjük valóban csak belső megtapasztalások alapján írhatott.

Hasonló termékek