Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Javier Moro

Buddha Hegyei - Tibet lelke

Tizenéves, fiatal buddhista szerzetesnők, akiknek van bátorsága szembeszállni a kínai betolakodókkal; gyermekek, akik istenek reinkarnációi; hős ifjak, legendás öregek, kínvallatók, bölcs remeték, korrupt rendőrök és nomád harcosok – megannyi megrázó és felemelő történet.

A Buddha hegyei Tibet megdöbbentő, tragikus újkori története. Átütő erejű, tényfeltáró alkotás, amelyben a szerző lebilincselő képet fest Tibet ellenállásáról, hitéről és lelkéről.

Két fiatal buddhista szerzetesnő igaz története, akik a menekülők egy csoportjához csatlakoztak, hogy gyalog átkeljenek a világ legmagasabb hegységén, a Himaláján. A Dalai Láma élettörténete, aki életét annak szenteli, hogy a remény lángja ne aludjon ki. A mű azonban mindenekfölött annak a bizonyítéka, hogy a durva erőszak nem tudja elpusztítani az emberi szellemet és hitet.


Nincs raktáron
13
3 000 Ft
2 597 Ft
Nincs raktáron
Adatok
Életrajz
Javier Moro Lapierre (Madrid, 1955) igen fiatalon kezdett el írni hazai és külföldi folyóiratokba, újságokba. Kutatóként működött közre Dominique Lapierre és Larry Collins több könyvénél. A Ramón J. Sender művén alapuló Valentina és Crónica del alba (A hajnal krónikája) című filmek forgatókönyvírója és társproducere. Hat évet töltött el az Egyesült Államokban film- és televíziós projektek kidolgozásával, ahol olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Ridley Scott. Első könyve, a Senderos de libertad (A szabadság ösvényei) (Seix Barral, 1992), az Amazonas-vidéki erdők védelméért folytatott harcról szól. Eddig nyolc kiadást ért el Spanyolországban és négyet Latin-Amerikában. Második könyve, az El pie de Jaipur (A jaipuri faláb) (Planeta/Seix Barral, 1995), már a hetedik kiadásnál tart, és Franciaországban is kiadták. Megrázó elbeszélés az emberi megpróbáltatások leküzdésének képességéről. A Las montañas de Buda (Buddha hegyei) (Planeta/Seix Barral, 1998) Tibetben, Nepálban és Indiában folytatott két éves kutatómunka eredménye, a tibeti dráma nélkülözhetetlen tanúbizonysága. La mundialización de la pobreza (A szegénység világméretű elterjedése) című tanulmányát – amelyben a harmadik világról kialakított észrevételeit összegzi – a Galaxia Gutenberg Kiadó publikálta 1999-ben. 2001-ben jelent meg Dominique Lapierre-rel közösen írt könyve, az Era medianoche en Bhopal (Éjfél után öt perccel Bhopalban), minden idők legnagyobb ipari katasztrófájának története. Ez a könyv magyarul is megjelent az Etoile Kiadó gondozásában. Legutóbbi kötete a Pasión India (Indiai szenvedély) (Seix Barral, 2005) Anita Delgado spanyol táncosnő története, aki Kapurthala maharadzsájához ment feleségül. Spanyolországban ebből a könyvből több mint 400.000 példányt adtak el. Magyarországon a Palatinus Kiadó gondozásában jelent meg 2006-ban. A megfilmesítés jogát Penélope Cruz és Sogecable vette meg. A szerző összes könyvét több nyelvre lefordították. Továbbra is kitartó lelkesedéssel dolgozik spanyol és európai újságoknak, folyóiratoknak.
Hasonló termékek