Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Gelek Rinpocse

Jó élet, jó halál

Honnan jövünk? Kik vagyunk? Hová tartunk? Hogyan érünk oda? Sokan feltették már ezeket a kérdéseket, és megpróbáltak válaszolni rájuk.
Van azonban egy másik kérdés is, melyet a Jó élet, jó halál című könyv feszeget: Hogyan befolyásolja életünket a halál utáni élet gondolata?
Gelek Rinpocse a misztikus Tibetről mesél, ahol megszületett és felnevelkedett, de a mai Amerikáról is, ahol jelenleg él, és megosztja velünk a nagyszerű mesterek bölcsességét. Arra kér, hogy legyünk nyitottak és vizsgáljuk meg, hogy képesek vagyunk-e a halál utáni életről, akár csak egy percre is, teljesebb képet alkotni. Elénk tárja erőteljes érzelmeink, a harag, a ragaszkodás, az irigység, a büszkeség, valamint a múltunk és jövőnk közötti kapcsolatot.
"Gelek Rinpocse... egyike a buddhizmus nagy tiszteletben álló és könnyen érthető nyugati tanítómestereinek... Közvetlen stílusát áthatja a humor."

Los Angeles Times


"Gelek Rinpocse bölcsességet, megértést, mélységet, vidámságot, humort és távlatot csempész mondandójába, és megmutatja a mindennapi élet spirituális oldalát."

Ram Dass

"Gelek könyve vidám és gyakorlatias."

The Cleveland Plain Dealer

"Tanításai mindenkinek segítséget nyújtanak."

The Denver Post

"Éleslátó... Gelek jó írói vénával megáldott mester, legfőképpen analógiái találóak. Az olvasók örülni fognak a könyv friss hangvételének."

Publisher Weekly (kiemelt könyvek rovat)

"Gelek Rinpocse életről, halálról és reinkarnációról való tudása felhívja figyelmünket a negatív érzelmeinkkel való megbékélés fontosságára. Segít, hogy életünk a türelem gyakorlásán keresztül zökkenőmentessé váljon."

Spirituality and Health

"Gelek Rinpocse rendkívüli intellektusának, kivételes együttérzésének - mely egy pszichológus éleslátásával ötvöződik - és magával ragadó szellemiségének köszönhetően csodálatos, bölcs lelki társ és vezető."

Tara Bennett-Goleman és Daniel Goleman, az  az Érzelmi intelligencia című köny szerzői

"Gelek Rinpocse szívből szóló, ragyogó analitikus elmével és rendkívüli érzékenységgel megáldott tanító."

Allen Ginsberg

"Gelek Rinpocse ... csodálatos tanító."

Robert A. F. Thurman, a Columbia Egyetem vallástörténésze

"Itt nincsenek közhelyek, csak tiszta beszéd. Egy valódi mester humorral fűszerezett, alázatossággal és bölcsességgel átitatott szavai. Tanításai a széleskörű, hagyományos buddhista képzésen és világi tapasztalatain alapulnak. Hagyományvonala makulátlan és igaz, egyszerű szavai a szívünkben lévő kincshez szólnak."

Richard Gere, színművész

"Gelek Rinpocse az általam ismert legbölcsebb, legvidámabb emberek egyike. Csodálatos, kegyes lélek, aki Tibet bölcsességét hordozza magában. Szerencsések vagyunk, hogy itt, Nyugaton részesülhetünk tanításaiból."

Jack Kornfield

"Gelek Rinpocse tömör és mélyen átérzett tanításaiban a hagyomány csupán a szabadság mindennapi útját egyengeti. Allen Ginsberg kérdésére Rinpocse azt válaszolta, hogy a költészet szenvedély. Rinpocse könyve által megtapasztalhatjuk, hogy az írás is szenvedély."

Francesco Clemente, festőművész

"Gelek Rinpocse egyike a ma élő legeredetibb szellemeknek. Ragyogó bölcsessége, együttérzése, végtelen gondoskodása és segítőkészsége, valamint humora teszi kivételessé. Meleg és különleges személyisége a buddha természet megvalósulása."

Jean Houston, filozófus, politikai tanácsadó

"Valószínűleg ő a tibeti buddhizmus legkönnyebben megközelíthető tanára a nyugati világban. A hagyományos tanításokat olyan sikeresen ötvözi nyitottságával és jóságával, hogy mindenki megkedveli, aki csak megismeri."

Philip Glass, zeneszerző

"Gelek Rinpocse a tibeti buddhizmus kiemelkedő tudósa. Drepungban, a legnagyobb tibeti kolostorban tanult, 1959-ben Indiába menekült, és az azt követő évtizedekben a tibeti buddhizmus egyik igen jelentős és ragyogó elméjű nyugati tanítójává vált."

Melvyn C. Goldstein, az Antropológia Tanszék professzora és vezetője, John Reynolds Harkness, és a Tibet Kutató Központ igazgatója, Case Western Reserve Egyetem

"Gelek Rinpocsét a tibeti buddhizmus legkiválóbb mestereinek utolsó nemzedéke tanította. A hagyomány bölcsességét hozta Amerikába, ahol szellemesen és rendkívüli éleslátással adja tovább tudását az új generációnak."

Donald Lopez, a Michigani Egyetem buddhizmus és tibetológia Carl W. Belser professzora


Nincs raktáron
13
2 898 Ft
2 509 Ft
Nincs raktáron
Hasonló termékek