Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Tanácsok - A hét beavatás - Az aranyvirág titka

Tanácsok

A Tanácsok, amely kötetünkben először jelenik meg nyomtatásban, a tanítvány életének három színteréről és azok összetartozásáról szól.

Filosz
2022.01.13 18:59

A mű első része a befelé-fordulás gyakorlatához ad útmutatást. Részletezi a test és az elme megnyugtatását, a gondolatoknak történő melléfigyelés és a csend megőrzésének módját. Megismertet a gondolatok hasonmásaként jelentkező szimbólumok mibenlétével, továbbá azzal, hogy miként lehet túllépni e tartományon és a tartós önfeledtség állapotát, végül az elkülönülést elérni.

A második rész az ébrenlét során bekövetkező észrevétlen befelé-fordulások felismerésében és elmélyítésében segít. Ilyenkor ugyanabban a csendben tartózkodunk, mint a szándékolt befelé-fordulások alkalmával. A szárnyaló érvelés arról győz meg, hogy végül átélhetjük az ébrenlét világának és a csendnek az egységét.

A harmadik rész a mindennapi életről szól és arra tanít, hogy a szabad akarat következetes alkalmazásával hogyan lehet kiutat találni a cselekedetek és a személyes-én karakterpályáinak bezáródó köréből, vagyis a lét örök körforgásából.

A mű rövid mondatai és bekezdései, erőteljes metaforái és képei, aforizmatikus stílusa emelkedettséget sugároznak.