Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

A keresés vége
A keresés vége
4 200 Ft
3 360 Ft

Rishi

A keresés vége

Rishi az Amerikai Egyesült Államokban született advaita tanító, aki jelenleg az indiai Tiruvannámalaiban él. Néhány éve súlyos betegségen esett át, hosszú hónapokig élet és halál között lebegett. Ez a tapasztalat csak elmélyítette korábbi spirituális megértését:

„Ráeszméltem, hogy bármikor elveszíthetem a testem, és ha abban a pillanatban nem értem meg a Lét természetét, akkor ki tudja, kapok-e még egy testet, hogy képes legyek felismerni a Lét természetét?
Tudtam, hogy haldoklom, a testem egyértelműen haldoklott, ment el, ezért mindennap megkérdeztem: »Mi nem hal meg?«
Úgy gondolom, az egyik legtartósabb felismerés, amelyre ebből a tapasztalatból szert tettem, annak a mély megértése, hogy a tudatosság megmarad, függetlenül attól, hogy van-e testtudatosság vagy elmetudatosság.”

Ebben a kötetben a vele való találkozásokon (szatszangokon) elhangzott beszélgetések közül válogattunk, továbbá helyet kapott egy interjú is.

*   *   *

„Arra bátorítalak, hogy rendületlenül, kitartóan, mindig kérdezd meg: »Tudatos vagyok? Mi az, ami tudatos? Ki vagyok én?« De ne azért tedd ezt, mert valaki más akarsz lenni, vagy másmilyenné szeretnél válni, hanem azért tedd fel ezeket a kérdéseket, hogy tökéletesen megértsd: nem igaz, amit magadról hiszel, akinek gondoltad magad. Minden, amit ebben a percben gondolsz magadról, az nem igaz – hacsak éppen nem az Abszolút Tudatosságnak hiszed magad.”

Könyvrészletek ITT Lapozz bele ITT


Raktáron
20
4 200 Ft
3 360 Ft
Adatok
Életrajz

Rishiji 1949-ben született az Amerikai Egyesült Államokban Richard Manfre néven. Korán felmerült benne az érdeklődés a buddhizmus, a jóga stb. iránt, így keresni kezdett. A harmincas évei elejétől számos mesterrel találkozott Kaliforniában, különböző kolostorokat és ásramokat keresett fel, majd laikusként a Tungpulu Kaba Aye buddhista kolostorban kezdett gyakorolni. Tizenöt év gyakorlás és tanulás után a théraváda hagyomány dharmatanítója lett, vipasszanát tanított és elvonulásokat vezetett körülbelül hét évig.

Az 1980-as évek közepén szerzett tudomást Bhagaván Srí Ramana Maharsiról (1879–1950), de abban az időben nagyon kevés anyagot talált róla az Egyesült Államokban. Tizenöt év alatt sikerült egyre többet megtudnia Bhagavánról és az advaita védánta tanításáról, és végül 2007-ben eljutott a dél-indiai Arunácsala hegynél található Tiruvannámalaiba, ahol Srí Ramana Maharsi élt. Néhány évet Tiruvannámalaiban töltött, majd visszatért az Egyesült Államokba, ahol súlyos betegséggel kellett szembenéznie, ami körülbelül három évig távol tartotta őt Indiától. Műtéteken esett át, nem tudott felkelni az ágyból, és hosszú hónapokig élet és halál között lebegett.

Ez a tapasztalat csak elmélyítette korábbi spirituális megértését:

„Tudtam, hogy haldoklom, a testem egyértelműen haldoklott, ment el, ezért mindennap megkérdeztem: »Mi nem hal meg?« Úgy gondolom, az egyik legtartósabb felismerés, amelyre ebből a tapasztalatból szert tettem, annak a mély megértése, hogy a tudatosság megmarad, függetlenül attól, hogy van-e testtudatosság vagy elmetudatosság.”

Rishiji felépült betegségéből, és 2022-ben visszatért Tiruvannámalaiba, ahol szatsangokat tart. Ezek a találkozók személyesen, illetve zoomon keresztül is elérhetők.

*   *   *

Rishiről felvételek találhatók a YouTube-csatornáján:
Rishi ~ Still Mountain Satsang,
https://www.youtube.com/@SatsangwithRishi

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek