Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

A szent hegy bölcse - Negyven versszak a Valóságról

Ez a nyolcvan versszak a Maharsi tanításainak legátfogóbb magyarázata. Srí Ramana nagyobb terjedelmű költeménye, melyben saját szavaival foglalja össze tanításának lényegét.
Számos fordítása elkészült, és több kommentárt írtak hozzá.

Feljegyezték, hogy egy ízben a következőt kérdezték Srí Ramanától: „Miért nem volt hajlandó válaszolni a Buddha a halál utáni élet mibenlétét firtató kérdésekre?” Bhagaván így felelt: „Talán jobban érdekelte az a valódi feladat, hogy az embereket az Ön-felismerés felé vezesse, mint az, hogy kielégítse haszontalan kíváncsiságukat.”

Bhagaván Srí Ramana Maharsi esetében léteznek kiadott művek, és nem is árt ezekről tudni valamit, ám mindig emlékeznünk kell arra, hogy nem ez a valódi hagyaték. Bhagaván csendben tanított, és tanít ma is tiruvannámalai szentélyében és azok szívében, akik hozzá fordulnak.

Életének utolsó éveiben Bhagavana (Ramana Maharsi) hétköznapjai a következő napirend szerint zajlottak: Reggel öt órakor a termet, melyben aludt, kinyitották a tanítványok számára, azok elfoglalták helyüket a meditációhoz, miközben a Védák kántálása zajlott. Hat órakor Bhagaván tisztálkodni indult, majd hétkor reggelit szolgáltak fel az ásram étkezőjében...