Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

JÖJJ EL URAM! - AZ ÚR ELJÖTT!

Anyagiasságunkban gyakran kovácsolunk olyan furcsa érveket, hogy azért jó meditálni, mert akkor jobban kijövünk a főnökkel, vagy ha főnökök vagyunk, akkor a titkárnővel. Nehezen látjuk be, hogy van valami az életben, amit érdemes önmagáért, a haszon reménye nélkül is megtenni.

Ösztönösen tudjuk, hogy az élet sekély szintjei nem adnak végső megelégedést, ahhoz mélyebb, gazdagabb szinttel: a saját mélységünkkel kell kapcsolatba lépnünk. Mégsem tudunk egy percre sem csendben maradni, mert az elme minduntalan nevetséges szintekre térít el, nevetséges fantáziákat gyárt.

Hallgassunk Pál efézusiakhoz írt levelére (Ef 2, 13-14): „Ti, akik egykor távol voltatok (Istentől és a reménytől), a Krisztus áldozata által közel kerültetek. Mert ő a mi békességünk.” Jézus küldetése révén mi is megközelítettük Istent, a békét. 

Régen az emberi értelembe több bizalmat vetettek, mint manapság. Ma már bizonytalanok vagyunk, mert látjuk, hogy az értelem nem tudja féken tartani az általa felszabadított erőket, és rombolja a környezetet.

Ezek a beszédek a meditációra készítenek fel titeket, egy zarándokútra a saját középpontotok felé. Induljatok el egy új kezdet frissességével, nyitottan, hittel, szeretettel. Azért mondom ezt, hogy bátorítsalak titeket, nem pedig, hogy a meditáció alatt ezeken gondolkozzatok.