Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Az egység tanítói

Ha megkérnek, hogy jellemezd az óceánt, akkor csak állsz tátott szájjal, és csupán annyit tudsz kinyögni, hogy „Micsoda mérhetetlen kiterjedés! Hatalmas hullámok soha véget nem érő egymásutánja! Micsoda mennydörgő hang, soha nem szű­nő és örök!” Ez minden.

"Értsd meg önmagad, ez a lényeg. A test nem te vagy. Te testnek látod magad, de nem test vagy. Mi jó és mi rossz? Ezek értelmetlen gondolatok, én mondom neked. Lépj ki az elméd­ből! Jó és rossz az elme műve."

"Istennek az egyes test-elme organizmusra vonatkozó akara­tát nevezem a test-elme organizmus sorsának, amely már a fo­gamzás pillanatában eldől. A fogamzás pillanatában már eldől a fogamzás sorsa."

Nincs különbség elme és gondolat között. Az elme egy kö­teg gondolat, és nincs különbség gondolat és én között. Ami­kor felmerül az én, akkor gondolat bukkan fel, amikor gon­dolat bukkan fel, akkor megszületnek érzékek, s ezek megteremtik a nekik megfelelő tárgyakat.

„Szvámí Ráma tanításait mindenki számára elérhetővé kell tenni. A legnagyobb lelkek egyike volt, nem csupán Indiában, hanem az egész világon." Mahátma Gandhi

A valótlanságot keresni meddő próbálkozás.
Keresd hát a valóst, azaz az Önvalót! Ezen a módon uralkodhatsz az elmén. Csupán egyetlen Valós létezik!

Egyszer néhányan az­zal fordultak hozzám, hogy csak akkor fogadnak el Tanítónak, ha meg tudom állítani a szívverésemet. Megkap­ták, amit akartak, de valójában nem az a kérdés, hogy az ember meg tudja-e állítani a szívét, vagy birtokában van-e bármilyen más szidd­hi­nek, amelyet akárki elérhet.