Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

"Az egység tanítói" könyvrészletek

"_Korábbi Mesterem azt tanította, hogy segítségünkre van, ha ve­getáriánusok vagyunk, jó a test rezgései számára. Igaz ez?_ Tegyük fel, hogy nem vegetáriánus ételt és italt fogyasztasz, akkor vajon nem leszel képes a megértésre? Azok testi dolgok. Azzal, hogy csak jó dolgokat veszel magadhoz, jó leszel? Ezek az emberek mind megvilágosodtak általa? „A testi dolgok nem tartoznak rám.” Lépj túl rajtuk!"
"Istennek az egyes test-elme organizmusra vonatkozó akara­tát nevezem a test-elme organizmus sorsának, amely már a fo­gamzás pillanatában eldől. A fogamzás pillanatában már eldől a fogamzás sorsa. _Tehát felcserélhetjük azt a két szót, hogy Isten akarata és sors?_"
"_Nem tudom, hol kezdjem el a csendben maradást. Mit tanácsolnál?_ Púndzsa: Az a csend, amelyről én beszélek, nem meditáció és nem is csendben ülés. Annak semmi köze a meditációhoz, a beszéd­hez vagy a hallgatáshoz, mert attól az elméd még ide-oda szaladgál. Amit én csenden értek, az az, hogy nem támad gondolat az elmédben. A csend az, ha nem merül fel gondolat az elmédben!"
Szvámí Ráma Tírtha (1873–1906) a múlt század egyik legnagyobb misztikusa volt, akit Nyugaton kevéssé ismernek, ám Indiában szentként tisztelnek. Életével példázta, hogy hogyan lehet élni túl a ketősségeken; egész életét áthatotta a megvilágosodás boldogsága. Mahátma Gandhi a következőket mondta róla: „Szvámí Ráma tanításait mindenki számára elérhetővé kell tenni. A legnagyobb lelkek egyike volt, nem csupán Indiában, hanem az egész világon.
"Hogyan lehet uralmunk alá vonni az elmét? Vajon egy tolvaj elárulja magát? Vajon az elme megtalálja önmagát? Az elme nem keresheti az elmét. Nem veszel tudo­mást arról, ami valós, ragaszkodsz az elméhez, ami valótlan, és ezzel egyidejűleg próbálod megtalálni, mi az. Jelen volt az elme alvás közben? Nem. Most viszont itt van. Ebből következik, hogy nem állandó. Megtalálhatod-e vajon az elmét? "
"Mi a Guru? Szó szerinti jelentése: az, aki eloszlatja a sötétséget. Tehát a Guru az, aki megnyitja szívedet, aki megmutatja neked a fényt. A Guru maga a bölcsesség és a fény. Hogyan lehet ráismerni egy igaz Mesterre? Igaz, hogy megállítja az ember elméjét?