Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Elengedés

Amint azt láttuk, a stresszre való hajlam, illetve a sérülékenység közvetlen kapcsolatban áll érzelmi világunk általános szintjével. Minél magasabban kalibrálunk a tudattérképen, annál kevésbé adunk stresszreakciót.

A hibáztatás talán legnagyobb fizetsége abban rejlik, hogy mi lehetünk az ártatlan áldozatok, és a másik fél lehet a hibás. A média folyamatosan ontja ezt a játszmát a viták sokaságában, a sárdobálásban, sárba tiprásban és pereskedésben.

A mélységes béke pillanatait mindannyian megtapasztaltuk már, midőn úgy tűnt, hogy az idő és vele a világ hirtelen megáll, és mi kapcsolatba kerülünk a Végtelennel.

Az emberek leginkább attól félnek, hogy elveszítik a tapasztalás képességét, ezért alapvető érdekük a test túlélése, hiszen úgy vélik, ők maguk a testük. Ennek következtében szükségük van a testre, hogy megtapasztalhassák a létezést.

Ha végignézünk az életünkön, láthatjuk korábbi megoldatlan válságaink üledékét, amely még mindig megoldatlanul hever bennünk. A hozzá kapcsolódó érzések és gondolatok minduntalan felbukkannak, és eltorzítják észlelésünket, az élet bizonyos területein pedig egyenesen megbénítanak.

Tudományos felfedezések szerint minden gondolat a vele társult érzelemnek, illetve az érzelem finom árnyalatainak megfelelően tárolódik az elme adatbankjában (Gray-LaViolette, 1982). Érdekes módon nem a tényeknek, hanem az érzelmi töltetnek megfelelően rendeződnek.

Mikor elveszíted lelki egyensúlyodat, orvoshoz fordulsz, elmész az orvoshoz, vagy a pszichiáterhez, a pszichoanalitikushoz, a szociális munkáshoz vagy az asztrológushoz. Felveszel egy vallást, magadévá teszel egy filozófiát, elvégzed az EST-tréninget (Erhard Seminars Training) és kopogtatsz az EFT-vel...

Amint szeretetteljes emberré lettél, bizonyos dolgokat nem teszel meg többé. És fordítva is, vannak olyan dolgok, amelyek lehetetlennek tűnnek, ám a szeretet energiamezejében mégis képes vagy megtenni azokat.

Ha elengedjük a büszkeséget, megérkezik a segítség, és nekilát a probléma megoldásának, amellyel oly régóta küszködünk. Tehetünk egy próbát, és igazolhatjuk ennek az elvnek az igazságát azzal, hogy kiválasztunk egy olyan területet, ahol nehézségeink vannak, és alaposan szélnek eresztjük az összes vele járó büszkeséget.