Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Gyógyító hangok

A bön Tibet legősibb szellemi hagyománya. Olyan tanításokat és gyakorlatokat foglal magában, melyek az élet minden területén hasznosíthatók, ideértve a természet elemi minőségeihez való viszonyunkat, etikai és morális magatartásunkat, a szeretet, az együttérzés, az öröm és a kiegyensúlyozottság kibontakoztatását, valamint a dzogcsenről vagy „nagy tökéletesség”-ről szóló legmagasabb tanításokat.

A bön buddhizmusban bizonyos szótagokat "harcos szótagoknak" nevezzük. A harcos kifejezés az ártó erők legyőzésének a képességére utal. A szakrális hangnak megvan az ereje ahhoz, hogy megsemmisítse mindazokat az akadályokat, érzelmi gátakat és szellemi elhomályosulásokat, amelyek megakadályoznak minket a tudat természetének felismerésében és abban, hogy valódi önmagunkként létezzünk bármely adott pillanatban. 

Amikor elkötelezzük magunkat a meditáció gyakorlása mellett, ajánlatos, hogy legyenek közvetlen céljaink, emellett azonban a végső vagy hosszútávú célt is értsük. Míg a gyakorlás hosszú távú célja a nemtudás gyökerének átvágása és a megszabadulás vagy a buddhaság elérése minden lény javára, a közelebbi cél lehet valami hétköznapibb.