Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

A gyógyulás valódi forrása

Tanítványaim gyakran kérnek tanácsot elszigeteltségük és magányuk enyhítésére. Az ellenszer nem feltétlenül a társasági élet. Úgy érzem, hogy ez a kérdés külön figyelmet érdemel, mivel a magány szoros kapcsolatban van a lélekerő elvesztésével.

Minden ember gyógyulásának és növekedésének megvan a maga ideje. Fontos, hogy nyitottak legyünk a magunk és mások szenvedéseire, tökéletlenségeire, és ne várjuk, hogy a gyógyulás előírt menetrendet kövessen. Amikor egy szeretett személynek fáj valamije, természetesen mindent megtennénk, hogy enyhítsük a fájdalmát...

Nincs jobb védelem, mint a határtalan szent tér, a végtelen tudatosság és az eredendő melegség menedéke. Minden külső menedék végső soron megbízhatatlan. Ha a pénzben vagy az anyagi javakban keresünk menedéket, az nem óv meg bennünket a fájdalomtól vagy a veszteségtől, mert egy napon ezeket mind elveszítjük.

Ahhoz, hogy az elemek a leginkább hasznunkra váljanak, teljesen jelen kell lennünk, amikor természetes környezetben találkozunk velük. Amikor azonban kapcsolatot keresünk a világegyetem terességével, elevenségével és melegével, kényelmetlenül érezhetjük magunkat, vagy az elménkben zajló fecsegés zavarhatja meg a kapcsolat teljességének kibontakozását.

A lélekerő visszanyerése gyakorlat azzal kezdődik, hogy elismerjük: valami hiányzik az életünkből, megismerjük az elemeket és kölcsönhatásaikat, majd ezt a tudást arra használjuk, hogy kiválasszuk, melyik elemre van a leginkább szükségünk.

Néhányan elmulasztják azt a lehetőséget, hogy kapcsolódjanak ehhez a nyitottság- érzéshez, azonban a tér elemmel való mélyebb kapcsolat valóban beteljesíti azt. Mások esetleg a tűz elem inspirációját hiányolják munkájukban, vagy a víz elem könnyedségét családi életükben.

A lélekerő visszanyerése benső munkát igényel. A szokásos reakciónk a zavaró gondolatokra és érzésekre az, hogy félretoljuk őket, vagy eltereljük róluk a figyelmünket. Azonban, amikor a gondolatainkat és érzéseinket elfojtjuk, azok még erőteljesebben törnek felszínre.

A hagyományos tibeti tanítások szerint a lelkünket ért károsodás életerőnket, vitalitásunkat is csökkenti. A lélekerő elvesztése testi gyengeséghez és betegséghez vezethet. Érzelmileg, energetikailag, lelkileg és szellemileg is hatással van ránk.