Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

A kettősség nélküli tudás lámpása

"Elmélkedésnek azt hívjuk, ha a gondolkodást ki­fi­nomult következtetéssel mindig a – jelenleg közve­tet­ten ismert – kettősség nélküli Ön­valóra irányítjuk."

"Meghallani a legfőbb igazságot, elmélkedni, meditálni rajta és megmaradni a szamádhiban: ezek együtt jelentik az Ön­való kutatását."

A tudatlanságnak tényleg nincs kezdete, de véget ér. Azt mondják, a tudás megjelenése a tudatlanság vége. Ahogy a napfelkelte eloszlatja az éjszaka sötétjét, úgy a tudás fénye is elűzi a tudatlanság sötétségét.

...ha a tevékenységek nem szűnnek meg, nincs nyugalom. Mivel vágytalan, elutasít minden élvezetet, és nem leli örömét sem az otthonában, sem a vagyonában, sem a művészetekben, stb. Ezért lemond róluk...

"A megszabadulást semmi sem segítheti elő: sem vagyon, sem rokonok, sem barátok, sem a cselekvőszervekkel végzett cselekedetekből eredő karma, sem a szent helyekre tett zarándoklat, sem a szent vizekben vett fürdő..."

Tanítvány: Megmart a szanszára kegyetlen kígyója, s most kábult vagyok és szenvedek. Mester, kérlek, ments meg ettől a lángoló pokoltól, és mondd el, hogyan lehetek szabad! Mi volna hát az illúzió természete?