Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Buddha beszédei : Majjhima nikāya 1-3.
Buddha beszédei : Majjhima nikāya 1-3.
29 700 Ft
24 400 Ft

Buddha beszédei : Majjhima nikāya 1-3. ÚJ

Ez a kiadvány tizenhat év munkájának gyümölcse. Magyar nyelven először jelenik meg Buddha középhosszúságú beszédeinek teljes gyűjteménye. Hiánypótló műről van szó, hiszen a kereszténység szent iratának, a Bibliának létezik több fordítása is, és megjelent a Korán is, amely az iszlám szent könyve, azonban nyomtatásban Buddha tanításainak csak egy töredékét ismerhettük meg eddig magyar nyelven, nagy összefoglaló kötet nélkül. Ezt a hiányt szerettük volna pótolni ezzel a könyvvel, hiszen a buddhizmus az emberiség egyetemes hagyományának szintén része. Jelen kötet Buddha lényegi tanításainak összefoglalása.

A Középhosszúságú Beszédek Gyűjteménye a legrégebbi irányzatnak, a théravádának, az "öregek tanításának" a szövege, tulajdonképpen a buddhista Tan forrása. Tartalmaz minden olyan elemet, amelyből a történeti változás során kibontakoznak a későbbi irányzatok, a mahájána, ezen belül a zen, valamint a tibeti tantrajána különböző vonulatai. Bár ezek az irányzatok bizonyos hangsúlyokat máshová tesznek, a lényegi alap mindenhol ugyanaz és nem változott.

Ennek az alapszövegnek az ismerete tehát fontos minden gondolkodó ember számára, ám ugyanígy szükség van a gyakorlati megvalósításra is ahhoz, hogy valódi értelme feltáruljon, különben számos félreértés, félreértelmezés kísérheti Buddha tanításait. A buddhista Tan és gyakorlat kortól, nemtől, vallástól, nézetektől függetlenül mindenki számára nyitott. Páratlan a maga nemében, több ezer év - lelki, pszichológiai és még ezeket is meghaladó - ismerete köszön benne vissza az emberi tudat szerkezetéről, működéséről, jelenségeiről. Számos mai tudományos kutatásban igazolódnak vissza Buddha belátásai, és minden bizonnyal hosszú időre adnak még feladatot a megismerésre és megszabadulásra törekvő embernek.


Raktáron
18
29 700 Ft
24 400 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek