Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Dzogcsen Pönlop Rinpocse

Halált meghaladó tudat

Megjelenik 2024 nyárelő Előrendelés 

A Halált meghaladó tudatban a szerző meleg közvetlenséggel és a nyugati gondolkodásmód mély megértésével teszi hozzáférhetővé a bardókról, azaz az élet és a halál köztes állapotairól szóló titokzatos tibeti tanításokat.
A lélegzetelállító anyagból megtudhatjuk, hogyan lehet a bardókat felhasználni a halál legyőzésére. Velük dolgozni azt jelenti, hogy megragadjuk az életet, és megtanuljuk, hogyan éljünk félelem nélkül.

A könyv a hat bardo alapos bemutatásával szemlélteti, hogy a halálon átvezető és azon túli jó utazás titka az életvitelünkben rejlik. Ügyesen kísérve bennüket az álom, a meditáció és a mindennapi élet bardóiban, a szerző a rejtélyes halálszakaszok mélyére is elvezet bennünket. Átadja nekünk azt a tudást, amelynek segítségével a halált, a legnagyobb akadályt, a megvilágosodás hatalmas lehetőségévé alakíthatjuk.

A Halált meghaladó tudat jól használható térkép és egy megbízható jármű, mely gyakorlóját biztonsággal viszi át ennek az életnek a kihívásokkal teli átmenetein és a halálon túli veszélyes bardókon.

„Ez az elgondolkodtató és jól megírt könyv nemcsak arról szól, hogy mi történik a halál után, hanem egyúttal határozott emlékeztető is arra, hogy többnyire úgy élünk, mintha sosem halnánk meg. Gyakorlatias útmutatása felbecsülhetetlen segítség az átmeneti állapotok megértéséhez. Egyértelmű figyelmeztetés, hogy nem érdemes felkészületlenül érkezni a ránk váró nagy útra, hiszen még egy egyszerű nyaralásra is milyen gonddal készülünk elő! Mivel nem tudjuk pontosan meghatározni halálunk óráját, napját, hetét vagy évét, bízhatunk-e abban, hogy minden rendben lesz, amikor eljön az idő?”

Egy olvasói vélemény

Könyvrészletek ITT Lapozz bele!


Nincs raktáron
Nem vásárolható!
Adatok
Életrajz

Dzogcsen Pönlop Rinpocse 1965-ben született Északkelet-Indiában. A buddhizmus meditatív és filozófiai tanait Tibet megszállás előtt született nemzedékének legnagyobb mestereitől sajátította el: a XVI. Gyalvang Karmapától, Dilgo Khjence Rinpocsétől, Kalu Rinpocsétől, Tulku Urgyen Rinpocsétől, Khencsen Thrangu Rinpocsétől, Alak Zenkar Rinpocsétől és Khenpo Cültrim Gyamco Rinpocsétől, a gyökérgurujától.

Nagyra becsült tanítóként, szellemes előadóként és termékeny szerzőként leginkább arról a képességéről ismerik, hogy a buddhista bölcsesség teljes gazdagságát hozzáférhetővé teszi a modern emberek számára.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek