Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Dzogcsen Pönlop Rinpocse

Halált meghaladó tudat

Megjelenik 2024 nyárelő Előrendelés 

Dzogcsen Pönlop Rinpocse meleg közvetlenséggel és a nyugati gondolkodásmód mély megértésével teszi hozzáférhetővé a modern olvasó számára a bardókról – az élet és a halál intervallumairól – szóló titokzatos tibeti tanításokat. Ettől válik a Halált meghaladó tudat az élet és halál utazásának nélkülözhetetlen útmutatójává: megadja nekünk azt a tudást, amellyel a halált, a legnagyobb akadályt a megvilágosodás leghatalmasabb lehetőségévé alakíthatjuk.

„Bár Rinpocse munkája precíz tudományos alapokon nyugszik, lényegében nem szakkönyv vagy tudományos értekezés. Alapjában véve ez egy olyan történet, amelyet felébredett mesterek hagyományvonalától hallunk… Egyértelműen a tudat tudományáról van szó, amely magában foglalja, sőt megköveteli a kritikus értelem alkalmazását a tapasztalatainkra. Úgy tartják, hogy ezeknek a tanításoknak a tanulmányozásával és gyakorlásával át lehet jutni a halál zűrzavarán. Ekkor túllépünk az élet és halál közötti szakadékon, amely a kettőt különálló és ellentétes tapasztalattá teszi, és felfedezzük végső állapotunkat, az elpusztíthatatlan felébredettséget.”

 

Ez a legjelentősebb angol nyelvű munka a hat bardóról azóta, hogy gurum, Csögyam Trungpa Rinpocse két szemináriumának átirata sok évvel ezelőtt megjelent. Most ezeket a csodálatos tanításokat ismét egy igazi mester mély bölcsessége és együttérzése világítja meg.”

(Francesca Fremantle,
a
Luminous Emptiness [Fényes üresség] című mű szerzője)

Könyvrészletek ITT Lapozz bele ITT


Nincs raktáron
Nem vásárolható!
Adatok
Életrajz

Dzogcsen Pönlop Rinpocse 1965-ben született Északkelet-Indiában. A buddhizmus meditatív és filozófiai tanait Tibet megszállás előtt született nemzedékének legnagyobb mestereitől sajátította el: a XVI. Gyalvang Karmapától, Dilgo Khjence Rinpocsétől, Kalu Rinpocsétől, Tulku Urgyen Rinpocsétől, Khencsen Thrangu Rinpocsétől, Alak Zenkar Rinpocsétől és Khenpo Cültrim Gyamco Rinpocsétől, a gyökérgurujától. Nagyra becsült tanítóként, szellemes előadóként és termékeny szerzőként leginkább arról a képességéről ismerik, hogy a buddhista bölcsesség teljes gazdagságát hozzáférhetővé teszi a modern emberek számára.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek