Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Létkerék
Létkerék
4 990 Ft
4 450 Ft

Végh József

Létkerék

Bevezetés a buddhista alaptanítások képi ábrázolásába

A létkerék az egyik legismertebb buddhista szimbólum. A kezdő szerzetesek és a Buddha tanításaival még csak ismerkedők útmutatója. Nem a szó nyugati értelmében mutatja a világot, hanem Buddha belső útja nézőpontjából. Tetteinket és következményeiket ismerhetjük fel az ábrázolás részleteiben. Úgy, ahogyan, például álmainkban, belülről, szimbolikusan látjuk őket. Buddha hagyományában minden külső tárgy emlékeztető a Megvilágosodott mester tanításaira.

Könyvünk ezeket is sorra bemutatja, azokkal a gyakorlatokkal együtt, amelyek összekötik az általunk itt és most tapasztalt jelenségeket Sákjamuni Buddha útmutatásaival. Ezek közül az egyik legfontosabb az ábrázolás külső körének kölcsönös függésben keletkezést magyarázó 12 részes képsora, de még a kereket tartó mitikus szörnyalak is részben erre emlékeztet. A kép segítségével környezetünk tájképeként, vagy általunk készített szellemi táplálékként ismerhetjük fel a világ tudatunk teremtette formáit, képeit, és megtanulhatunk szabadon dönteni életünk minden mozzanatáról.

A létkerék megjelenési formája mindig alkalmazkodik az adott kultúra és az adott kor feltételeihez. Ezek között a formák között segít eligazodni ez a könyv, valamint iránytűként és térképként szolgálhat, nem csak a Buddhát követő, hanem minden belső úton járó, kereső ember számára.


Raktáron
11
4 990 Ft
4 450 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek