Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Az Igazság VAN

A vallások csapdái

Kérdező: Azt álmodtam, hogy egy zöld szemű párduc felfalt engem. Ráadásul birka voltam. Később felismertem, hogy az Önvaló oszlatta el birkaszerű gondolkodásomat.

2021.03.19 13:32
A vallások csapdái

Pápádzsi:
A vallások, hagyományok és ásramok gyakorta jól indulnak,
de minden rosszra fordul, amikor a nyereségre
és hírnévre törekvők kezébe kerülnek.
A megvilágosodás nem e vallások eredménye.
A történelemből láthatod, hogy a vallások műve félelem és halál:
félelem a pokoltól és a hitetlenekre váró halál.

Vedd ki a poklot a vallásból, és nem is vallás többé!
A vallás félelem és hamisság.
A vallás igazi alapja a félelem.
A vallás akadálya a szabadságnak,
sőt még azt is megtiltották, hogy kimondd:
„Szabad vagyok!”
Hagyd hát őket magad mögött, hiszen te vagy!

Itt és most teljes vagy!
Nincs szükséged karámra,
nincs szükséged semmiféle vallásra,
mindig szabad vagy.

Kérdező: Vannak olyan hagyományos dolgok, amelyeket el kell végeznünk a belső ösvényen történő előrehaladás érdekében?

Pápádzsi: A belső ösvényen nincs hagyomány. Egyáltalán nincs szükséged tradíciókra.

A külső hagyományok kívül vannak.
A rudráksaszemeknek semmi közük a belső ösvényhez,
bár a testi problémákban segíthetnek,
és elnyugtathatják az elmédet.
Viselheted ugyanazt a ruhát, amit a többiek,
de a hagyomány külső: fizikai és mentális csupán.
Belül egyszerűen csak csendesen kell ülnöd,
nem hagyva, hogy az elméd érintse a külsőt.
Csak egy másodpercig ülj így, és elérted életed célját.
Ne engedd, hogy az elméd bármilyen hagyományt érintsen,
és végeztél a szanszárával.

Azt álmodtam, hogy egy zöld szemű párduc felfalt engem. Ráadásul birka voltam. Később felismertem, hogy az Önvaló oszlatta el birkaszerű gondolkodásomat.

A világon mindenki birka, és állandóan pásztor után kutat. Ez a pásztor rendszerint valamelyik vallás alapítója. Katolikus papként ez nem ismeretlen számodra. A pásztorok nem engedik a birkákat eltávolodni a nyájtól, tehát a birkák birkák maradnak. Néhányuk azonban elszökik a pásztortól és az őrzőkutyáktól – a papoktól –, és kibújik az ellenőrzés alól. Élt néhány kiváló szent ezekben a hagyományokban, akik az igazságról beszéltek, és a különféle szent irataik bölcs mondásokat tartalmaznak, ám én úgy láttam, nagyon kevéssé váltak az emberek hasznára, pedig évtizedeken át utazgattam ezt keresve szerte a világon.

Örülök, hogy eljöttél ide, és átlépted a vallási korlátokat. Független emberként érkeztél. Független nézetekre és megértésre van szükséged ahhoz, hogy megismerd magad. Ne függj a múlttól vagy bármitől, amit a múltban olvastál vagy hallottál, hiszen az igazság most van. Szabadítsd fel magad most, és akkor megértheted, miről beszéltek és írtak a szentek.

K: Megtalálhatja az ember az igazságot valamilyen vallás révén?

P: Igen, az ember bármely vallásban megtalálhatja a végső igazságot, de szenvedélyesnek, igaznak és becsületesnek kell lennie ahhoz, hogy valóban szeresse Istent. Nem a templomba járásról beszélek. Ott nem fogod megtalálni Istent, csakis belül. A vallásnak nem sok kapcsolata van az emberek életével azon kívül, hogy félelmet kelt bennük. Tehát ha vallás nélkül élsz, legalább nem fogsz félelemben élni. Élj függetlenül, jobb az neked. A vallások istene a biztonság kivetítése, és az a dolga, hogy gondját viselje kivetített félelmeidnek, vágyaidnak és tulajdonaidnak.

Úgy tűnik, a spirituális közösségekben a hierarchia, a formaság és az irányítás az uralkodó. Ez ellentmondani látszik a szabadságnak. A hierarchia és a hatalmi harc mintha különösen gyakori lenne a spirituális mesterek közelében.

Megízlelted a szabadságot, de azután bírálni kezdtél másokat, és ítélkezel, mi a helyes viselkedés, és mi helytelen.

Maradj a szabadság élményével,
és ne mások helytelen viselkedését figyeld,
hiszen így elszalasztod az esélyedet.

UGRÁS A KÖNYVHÖZ

Ne szorítsd háttérbe a szabadságot azzal, hogy belebonyolódsz, mit tesznek vagy nem tesznek mások. Tegyék csak, amit akarnak, és ami a karmájukból fakad! Ki vagy te, hogy szabályozd őket? Mennyi időt töltesz még azzal, hogy hibákat keresel bennük? Száz évet? Az emberek mindig helytelenül fognak viselkedni, és neked újra meg újra meg kell születned csak azért, hogy megítéld őket! Ennek soha nem lesz vége! Sokkal jobb, ha magaddal törődsz, és teljesíted a küldetésed.

Határozott céllal érkeztél,
ne tekingess hát ide-oda,
csupán ülj csendesen!

Olyan vagy, mint az az ember, aki talált egy gyémántot, majd a szamara nyakába kötötte, és tovább folytatta kemény munkáját, a téglahordást. Ez az ostobaság történik mindenkivel, amíg el nem jön szatszangra, és fel nem tudja becsülni, hogy ő értékes gyémánt. A gyémánt feltárult előtted, de te újra az elméd szamarának nyakába kötötted! Ez soha nem hozza el a boldogságot!

Törődj a saját dolgoddal, és hagyd,
hadd tegyék mások azt, amire rendeltettek!
Nem szólhatsz bele ebbe.
Arra tartozik ez, aki felettébb intelligens,
és tudja, hogyan törődjön az emberekkel.

Magaddal törődj! Ha valaha újra megtapasztalod az Önvalót, felejts el mindent! Még királyok is lemondtak a királyságukról, és az erdőbe vonultak, igencsak elégedetten. A végső vágyad a szabadság legyen, akár szent ember mellett élsz, akár nem. Most eltévedtél, hiszen olyan emberek társaságában időzöl, akik nem a szabadságról beszélnek. Az ásramok tesznek jó dolgokat, de az ott élő emberek zömét csak a társas kapcsolatok érdeklik, melyeket a Gurut követő testvéreikkel építenek ki, és nem ülnek csendesen. Én nem tanácsolom senkinek, hogy haszontalan tevékenységekre fecsérelje az idejét, és ne csendesen üljön. Ne csak barátkozz a világ minden tájáról jött emberekkel, hanem ülj csendesen! Meg kell figyelned, vajon békés-e az elméd vagy sem az ásramodban. Semmi haszna pusztán társas életet élni, pletykálkodni vagy csak könyveket olvasni.

Csendesen ülni a leglényegesebb,
ne pazarold hát az idődet arra,
hogy nem ezt teszed!

UGRÁS A KÖNYVHÖZ