Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Az Igazság VAN

Az egó dédelgetése

Kérdező: Nem akarok korlátokat! Szeretném átadni magam az Önvalónak, de az egóm miatt nem vagyok elég alázatos. Kérlek, gyújtsd meg ezt a gyertyát a Fényeddel!

2021.05.28 11:47
Az egó dédelgetése

Pápádzsi: Te egóról beszélsz, és elkezdted feloldani azt, jóllehet mindenki más szereti az egót. Keményen dolgoztál, de ez az ego dédelgetése. Minden, amit az ember tesz, csak dédelgeti, növeli az egót. Nem ez a boldogsághoz vezető út. Ahhoz, hogy boldog légy, szabadulj meg mindentől, ami veszélyezteti a békességed. Ezért mondom mindenkinek mindennap: egyszerűen találd meg, honnan ered a gondolat! „Boldog leszek, ha enyém lesz ez a valami vagy valaki.” Ez az ego félrevezetése.

Senki sem nyújt boldogságot. Ahhoz, hogy boldog légy, maradj csendes.
Senki sem nyújt boldogságot a világon! Senki sem nyújt boldogságot. Ahhoz, hogy boldog légy, maradj csendes. Nincs olyan kapcsolat, amely boldogságot nyújtana. Nincs olyan számodra kedves ember, aki elhozná neked a boldogságot. Csak a véredet szívja, s ha mindet kiszívta, rád sem hederít többé. Ilyen a világ!

Ha viszont tudatos vagy, megvan az esélyed arra,hogy még ebben az életben elérd a szabadságot.E célból jöttél ide. Végül ideérkeztél, intelligens emberi lényként, azzal a szerencsével,hogy eljöhettél a szatszangra. Összegyűjtötted a piros pontokat, de még tisztán meg kell értened, hogy ha az ego felüti a fejét, akkor a gyökerénél kell átvágnod azt, és csendesnek kell maradnod.

Most jó nyomon jársz, és meg fogod tenni. Ne csüggedj! Csak figyeld, mi történik, és a megkülönböztetőképességeddel tudd, ki az, aki örökké melletted fog állni, és nem fog elszaladni. Mindenki el fog futni mellőled.

UGRÁS A KÖNYVHÖZ