Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Az Igazság VAN

Csaló guruk

Pápádzsi: A szíved fogja elfogadni a tanítót. Nem te, nem az egód, nem az elméd, nem a tudatod. Ülj le vele! Csak akkor ő a tanítód, ha a szíved felajánlkozik neki. A tanító sohasem kér semmit a tanítványtól. Ő csak azt látja, hogy békében, szépségben és szeretetben vagy. Az ár, amelyet kap tőled, az, hogy boldognak lát. Ez minden!

2021.05.31 12:27
Csaló guruk

Kérdező: Olyan emberekkel voltam, akik azt állították magukról, hogy spirituális tanítók, de bántalmaztak, és az elmém még mindig náluk időzik.

Pápádzsi: Miért mész olyanokhoz, akiket nem ismersz, amikor itt szatszangban lehet részed? Jelenlegi fájdalmad az ostoba emberekkel való találkozásod eredménye. Az ostobák elmennek az ostobákhoz, és ez az eredmény.

K.: Hogyan térhetek vissza ahhoz az ártatlansághoz, amellyel elkezdtem ezt a spirituális utat, mielőtt rengeteg tanító elárult volna?

P.: Azért születtél a világra, hogy meglásd: szabad vagy a születések és halálok körforgásától. Ez a legfőbb cél.

A piacon nagyon vigyázol arra, hogy csak hibátlan árut vásárolj. Pedig ott csak néhány dollárról vagy frankról van szó. Miért nem vagy hát óvatos, amikor az életed forog kockán? Hogyan kockáztathatod az életedet? Mindenekelőtt tedd próbára a tanítódat! Nézz utána a hagyományvonalának! Menj vissza több nemzedékig! Találd meg, ki a tanítója! Óvatosnak kell lenned. Indiában az apa és az anya hét nemzedékét kell visszakövetned, ha párt akarsz találni a gyermekednek. Ne bocsásd hát áruba az életed csak azért, mert valakinek a vonzó tanításával találkozol! Ha szép szavakra vágysz, az egyetemi professzorok jobban ki tudják fejezni magukat, mint a bölcsek és a szentek.

A piacon nagyon vigyázol arra, hogy csak hibátlan árut vásárolj. (...) Miért nem vagy hát óvatos, amikor az életed forog kockán?

Nem árusíthatod ki a lelked, hogy veszélyes kezekbe jusson, így hát minden jogod megvan rá, hogy próbára tedd a tanítót. Néhány ásramban még meg is ölnek, ha megpróbálsz a tanítóról beszélni, mint például Frauenfeldben, Svájcban. Én voltam ott, és láttam. Ne tévesszenek meg a tanító csodálatos, édes szavai! Ha a szíved elfogadja őt, azt tudni fogod. Ne csapjon be egy gyönyörű, nagy ásram. A tanításokat nem a cementtől, a téglától vagy a vasbetontól kell kapnod. A tanítók mindig egy fa alatt tanítottak. Mit kaphatsz falaktól?

A szíved fogja elfogadni a tanítót. Nem te, nem az egód, nem az elméd, nem a tudatod. Ülj le vele! Csak akkor ő a tanítód, ha a szíved felajánlkozik neki. A tanító sohasem kér semmit a tanítványtól. Ő csak azt látja, hogy békében, szépségben és szeretetben vagy. Az ár, amelyet kap tőled, az, hogy boldognak lát. Ez minden! Nincs ár, nincs adomány. Én ezt a tanácsot adom neked. Vigyázz magadra!

UGRÁS A KÖNYVHÖZ