Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Én Az vagyok
Én Az vagyok
7 000 Ft
5 600 Ft

Srí Niszargadatta Mahárádzs

Én Az vagyok

"Egy modern spirituális klasszikus"

Ami valós, azt semmi nem fenyegetheti. Ami valótlan, az nem létezik. Ebben rejlik Isten békéje. Ez a könyv, melyet sokan "modern spirituális klasszikusként" tisztelnek, a megjelenése óta olvasók újabb és újabb nemzedékére gyakorol rendkívüli hatást.A benne foglalt kérdések időtlenül aktuálisak, Mahárádzs válaszai pedig tudatos létünk alapjaira világítanak rá. E válaszok az őszinte keresőhöz szólnak, aki rácsodálkozva önnön tudatosságára kutatja eszmélésének célját és okát. Srí Niszargadatta Mahárádzs olyan tanító, aki semmiféle ideológiát vagy vallást nem hirdetett, hanem egyszerű, hétköznapi nyelven valódi természetükre ébresztette rá az őt felkeresőket. Életének és tanításainak alapelve az egyszerűség; a lét lényegét, amelyről beszél, ugyanolyan tisztán látja másokban, mint önmagában. Az először angol és maráthi nyelven megjelent könyv 1973 óta számos új kiadást és fordítást ért meg világszerte. A magyar kiadó őszinte örömmel adja közre ezt a valóban nem hétköznapi művet.

„Miután valóságot tulajdonítottál a film képeinek, megszeretted a rajta lévő embereket, most pedig szenvedsz miattuk, és a megmentésükre törekszel. Csakhogy ez nem így van. Önmagaddal kell kezdened. Nincs más út.”

Srí Niszargadatta Mahárádzs

Érdekességek a szerzőről
Az én Az vagyok olyan párbeszédeket tartalmaz, melyekben Mahárádzs útmutatást ad a világ minden tájáról érkező, hamis önazonosságuk felszámolására törekvő keresőknek. A bölcs kizárólag az emberi szenvedéssel törődött, és azzal, hogy miként lehet véget vetni a szenvedésnek. Küldetése az volt, hogy hozzásegítse az egyént valódi természetének és időtlen létének megértéséhez. Azt tanította, hogy fel kell ismernünk és meg kell értenünk valódi állapotunkat, mégpedig nem úgy, hogy „ekként vagy akként, itt vagy ott, akkor vagy most élünk”, hanem úgy, hogy időtlenül létezünk. Mahárádzs egyszerű családos emberként apró boltot vezetett Bombayben, ahol 1981-ben halt meg, nyolcvannégy éves korában. Formális iskolázottsággal nem rendelkezett, mégis nagy tiszteletnek örvendett amiatt, hogy belelátott az emberi szenvedés nehézségeinek mélységeibe. Beszélgetéseinek közvetlensége és rendkívüli érthetősége miatt szintén nagyra becsülték. Keresők százai utaztak hozzá a világ minden tájáról és keresték fel szerény otthonát, hogy meghallgassák őt. Mahárádzs mindegyikük számára megadta a reményt, hogy „a valódi tapasztás mögött nem az elme áll, hanem az Önvaló, a fény, amelyben minden megjelenik […], a tudat, amelyben minden történik”. Az én Az vagyok egy olyan egyedülálló tanító hagyatéka, aki segít az olvasónak abban, hogy tisztábban megértse önmagát, amikor a „honnan jövök?”, „ki vagyok?” és „merre tartok?” ősi kérdéseivel újra meg újra Mahárádzshoz fordul. A hallgatókat sem akkor nem küldték el Mahárádzs szerény hajlékából, sem most nem küldik el soha.

Könyvrészletek ITT Lapozz bele ITT


Raktáron
20
7 000 Ft
5 600 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek