Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Pránájáma új megvilágításban
Pránájáma új megvilágításban
5 500 Ft
4 400 Ft

B. K. S. Iyengar

Pránájáma új megvilágításban

Átfogó útmutatás a jógalégzéshez

A pránájáma, mint a jógik légzésének művészete, az érzelmek ellenőrzöttségéhez és az elme higgadtságához vezet. Ez a kötet a jógalégzés elméleti és gyakorlati kézikönyve, egyben méltó folytatása a szerző előző, Jóga új megvilágításban című könyvének. A pránájáma híd, amely segíti a jóga tanulóját, hogy átkeljen a pusztán fizikai fejlődés tartományából oda, ami a szellemhez tartozik.

A könyv egyszerre gyakorlatias és alapos: az elméleti rész átfogó hátteret ad a jóga filozófiájáról, a gyakorlati rész pedig megbízható útmutatásként szolgál mindazoknak, akik el szeretnének mélyülni a jógalégzés művészetében.

A könyvben megtalálható

  • a légzőrendszer bemutatása a modern anatómia, valamint az ősi jógaszövegek nézőpontja alapján,
  • a pránájáma 14 alaptípusának ismertetése, azok élet- és lélektani hatásaival együtt,
  • 82 szint, amely segíti a fokozatos elsajátítást, az egyszerű légzési mintáktól kezdve egészen a leghaladóbbakig,
  • áttekintő táblázat, amelyek a különböző szinteken való végighaladást foglalják össze,
  • intelmek és gyakorlati útbaigazítások mind a fizikai, mind pedig a mentális akadályok elhárítására, 200 hetes gyakorlatterv az elmélyülni vágyó, komoly gyakorlók számára.

Raktáron
20
5 500 Ft
4 400 Ft
Adatok
Életrajz

B. K. S. Iyengar (1918–) 1936 óta foglalkozik a jóga tanításával; mára őt tartják a jógahagyomány egyik legismertebb, legjelentősebb képviselőjének. Munkássága a jóga modern úttörői közé helyezi őt. Tanításában megmagyarázza és példákkal illusztrálja a jóga tradicionális szemléletmódjait. Fáradhatatlan munkájával hozzájárult ahhoz, hogy a jóga évezredes tanításai méltó helyet kaptak a nyugati világ szellemi életében is. Sok testtartást és légzéstechnikát ő mentett meg a feledéstől, majd rendszerbe foglalta és a világ minden táján élő jógázók rendelkezésére bocsátotta őket. Munkásságának fontos része a terápiás jóga. Érdemeit és eredményeit szerte a világon minden jógaiskola elismeri. Erőfeszítéseit számos magas rangú kitüntetés, több millió tanítvány, rengeteg jógaközpont és több rendkívül népszerű tankönyv koronázza. Könyvei ma már modern klasszikusoknak számítanak. B. K. S. Iyengar 2008. december 14-én töltötte be 90. életévét. Részletesebben az életéről

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek