Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Srí Rámakrisna evangéliuma
Srí Rámakrisna evangéliuma
3 850 Ft
3 090 Ft

Srí Rámakrisna evangéliuma

Újabb nagy adósságát rója le a magyar könyvkiadás a Srí Rámakrisna evangéliumának megjelentetésével. Srí Rámakrisna Paramahansza (1836–1886) kétségtelenül az újkori hinduizmus egyik meghatározó alakja, ez a könyv pedig az egyik alapvető forrásmű a tanításaihoz.


Könyvrészletek ITT Lapozz bele ITT

A Srí Rámakrisna evangéliuma jelen kiadásához a szerző M. (Mahéndra Náth Gupta) saját angol nyelven írott művét vettük alapul, amely esszenciája
a később több év alatt, eredetileg öt kötetben megjelent műnek.
Ez utóbbi terjedelménél fogva természetszerűleg kevesebb olvasót ér el, a mostani kiadás viszont sűrített formában tartalmazza Srí Rámakrisna tanításait.

 

„Sohasem történt még meg, hogy egy nagy Tanító életét ennyire tisztán, torzításoktól mentesen tükrözze vissza a nyilvánosság számára egy író elméje, mint az öné. […] Nem találok rá szavakat, hogy kifejezzem, mennyire élvezem őket. Valóságos elragadtatottságba kerülök az olvasásukkor. […]  A Mester önnel van, ehhez kétség sem férhet.”(Szvámí Vivékánanda)

„Rámakrisna Paramahansza életének története a vallás gyakorlatba való átültetésének története. Élete lehetővé teszi számunkra, hogy szemtől szemben lássuk Istent. […]
Mondásai nem pusztán egy tanult ember szavai, hanem az Élet


Könyvének oldalai.”

(Mahátma Gandhi)

 

„Nem csupán kitűnő irodalmi mű, hanem egy isteni élet halhatatlan szavait is tartalmazza.”

(Paramanhansza Jógánanda, az Egy jógi önéletrajza szerzője)

„Rámakrisna tanításaiban a nagy vallások lényegi egységéről a hinduizmus legnagyszerűbb hangja szólal meg erről a témáról.”

 

(Huston Smith, a vallástudományok vezető tudósa, A világ nagy vallásai szerzője)

„Egyedülálló és lebilincselő dokumentum a vallásbölcselet minden komoly tanulmányozója számára.”

 

(Irwin Edman, a Columbia Egyetem filozófiaprofesszora)
Raktáron
20
3 850 Ft
3 090 Ft
Adatok
Kia
Filosz
A szerzőről
Srí Rámakrisna a 19. századi India egyik legnagyobb spirituális alakja, bengáli misztikus, jógi és szent, az ország vallási megújulásának és a megújított védánta (új-védánta) filozófiának egyik fő mestere volt.
Számtalan követője az egész világon Visnu avatárának vagy inkarnációjának tartja. Több vallási hagyomány hatott rá, köztük a saktizmus, a bhakti, a tantra, és az advaita védánta.
Amellett, hogy racionális gondolkodású, bölcs és tudatos tanító hírében állt, rendkívüli tudatállapot-változásokat élt át, időnként szent önkívületbe esett, máskor órákon át kacagott, sírt vagy éppen táncra perdült. Az ilyen spontán átélései miatt szokták őt „Isten szent bolondjának” is nevezni. Miközben Rámakrisna ezeket átélte, még feleségét, a szintén szentnek tartott Száradá Dévit is olyan erős félelem fogta el, hogy alig mert a Mester közelében maradni.
A nevéhez gyakran csatolt paramahansza (vagy paramahamsza), egy szanszkrit vallási-teológiai cím, amit magas rangú hindu spirituális tanítóknak adományoznak.
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek