Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Az egység tanítói

A vegetáriánus életmódról

"Értsd meg önmagad, ez a lényeg. A test nem te vagy. Te testnek látod magad, de nem test vagy. Mi jó és mi rossz? Ezek értelmetlen gondolatok, én mondom neked. Lépj ki az elméd­ből! Jó és rossz az elme műve."

2016.07.07 17:52
A vegetáriánus életmódról

Korábbi mesterem azt tanította, hogy segítségünkre van, ha ve­getáriánus vagyok, és ez jó a test rezgései számára. Igaz ez?

Tegyük fel, hogy nem vegetáriánus ételt és italt fogyasztasz, akkor vajon nem leszel képes a megértésre? Azok testi dolgok. Azzal, hogy csak jó dolgokat veszel magadhoz, jó leszel? Ezek az emberek mind megvilágosodtak általa? „A testi dolgok nem tartoznak rám.” Lépj túl rajtuk!

Vannak olyan mesterek, akik esznek húst?

Értsd meg önmagad, ez a lényeg. A test nem te vagy. Te testnek látod magad, de nem test vagy. Mi jó és mi rossz? Ezek értelmetlen gondolatok, én mondom neked. Lépj ki az elméd­ből! Jó és rossz az elme műve.
Az én Mesterem azt kérte a tanítványaitól: „Hozzatok ne­kem bármit, ami rossz a világon!” Ők nem találtak semmi ros­szat, végül valaki ürüléket hozott. Ám ürülék nélkül ételünk sincs, trágyázásra szükség van. Semmi sem rossz a világon, és semmi sem jó. Az „én”, amely megítéli, hogy mi a jó és mi a rossz – amit nem fogad el –, az a rossz. Ezt akarja mondani. Jó és rossz a körülményektől függnek.

Ez a teljes elkülönültség test és Isten között?

Ő mindent áthat, hol nincs jelen? Ő még a pálinkában és az ürülékben is benne lehet, miért ne? Én nem eszem húst, és nem iszom alkoholt. Ez az én választásom. Képzeljük el, hogy valaki mellettem ül, húst eszik és bort iszik. Azt kellene mon­danom róla, hogy rossz? Nem kell éreznem semmit. Ekkor az egység képzete jelenik meg a tudatomban.”

UGRÁS A KÖNYVHÖZ