Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

A szív csendje

Mit értesz azon, hogy „megvalósítani, felismerni”?

Tanítvány: Robert, mit értesz azon, hogy „megvalósítani, felismerni”? Felébredni? Rengeteg embert ismerek, akik azt hiszik, felébredettek, mert békességet tapasztalnak, és ilyesmiket olvasnak. Ez csak az ego?

2019.04.15 15:33
Mit értesz azon, hogy „megvalósítani, felismerni”?

Robert: Ha valaki kijelenti: „Felébredett vagyok”, akkor nem az! Hiszen akkor nem lenne ott az ego, amely arra vágyik, hogy ezt bárkinek kinyilatkoztassa. Vicces dolog ez. Miért akarná bárki, aki megtapasztalta Istent, aki igazi önmagaként ismerte fel az isteni Önvalót, szóval miért akarná ezt bejelenteni bárkinek? Ilyen esetekben az egót teljes mértékben át kell adni. Ugyanolyan ez, mint azt hirdetni fűnek-fának, hogy semmi sem valós. Egy iskolás gyerek közli az iskolában, hogy a harmadik osztály helyett hatodik osztályba szeretne járni. De attól még harmadikos! Aki valóban megtapasztalta Istent, aki felébredt, abból csak az alázat és a szeretet árad.

Tanítvány: Le tudnád írni annak érzetét, hogy milyen egy valóban magasabb tudatosságban élni, és hogy milyen képességek járnak vele? Érzed a szenteket, látomásokat, vezetést tapasztalsz? Ahogy a levitáló szentek?

Robert: Csak a szeretet van. A szív szeretete, a mindent átható üdv. Nyilvánvalóvá válik azonban számodra, hogy élesebben tudatában vagy mások szenvedésének. Miért? Mert a szenvedés nem a természetes állapotunk. A szentek úgy érzik mások fájdalmát, mint a sajátjukét. Az ego megkeményíti magát, hogy ne tapasztalja ezt a tiszta tudatot. Egyesek tapasztalják azokat a dolgokat, amiket leírsz. Ez a szeretet, az odaadás eredménye. Figyeld meg! Jelen van a kegyelem. Használd arra, hogy önzetlenül segíts másokon! Ekkor hatalmas öröm jelenik meg. Szabadság. És ez úgy jelenhet meg, ahogy leírtad. Gyakran a fizikai világ korlátaitól való szabadság ez. A végső igazságból beszélek. Mindkettő igaz tehát. Ez egy folyamatos megértés. A valódi énedhez beszélek, aki érti. Ennek ellenére meg kell tapasztalnod.

UGRÁS A KÖNYVHÖZ