Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Tűz és fény útja
Tűz és fény útja
4 990 Ft
4 450 Ft

Szvámí Ráma

Tűz és fény útja

Haladó jógagyakorlatok

A művészet és tudomány területén elért legnagyobb eredmények mindig a türelmes erőfeszítés következményei. Csak több évnyi felkészülés utána játssza a hegedűművész a Beethoven concertót vagy végzi az orvos szervátültetést. Ezen intenzív felkészülés nélkül a művészet vagy a tudomány nem igazán fejlődne.

A jógában ugyanez a helyzet. Az út első lépései azok, amikor pihentetően alszunk, mértékletesen étkezünk és megfelelően lélegzünk. Ezek közhelyek, de megtévesztő módon azok, mivel jelentőségük nemhogy nem csökken, hanem inkább fokozódik a gyakorlás (szádhana) intenzitásának növekedésével. Az ismertetett haladó jógagyakorlatok felülmúlják a képzeletet, s a hétköznapi életet a tudatosság ritka szintjére emelik. Jelenleg a jógát leginkább az ászana-gyakorlással azonosítják. Emiatt a haladó jógától gyakran azt várják, hogy egyszerűen haladóbb ászanákat ölel fel. Miközben felettébb értékes az sszanák gyakorlása, ez a könyv nem csupán ezt célozza, hanem a pránájáma vagy légzésszabályozás és a meditáció (dhjána) kifinomult technikáiról szól, melyek igen ritkán kerülnek hitelesen bemutatásra.

Ez a mű az önfeltárulásról szól - arról a módszerről, ahogy a jógik a múltban és jelen korunkban is közvetlen módon közelítették meg a bennük lakozó transzcendenst. Ez a gyakorlás (szádhana) legmagasabb szintje, s a jóga útjának végső állomása.


Raktáron
11
4 990 Ft
4 450 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek