Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

A megvilágosult harcos I. kötet
A megvilágosult harcos I. kötet
2 793 Ft
2 418 Ft

Csöpel Láma

A megvilágosult harcos I. kötet

Csekwa Jese Dordzse gyökérszövege és Dilgó Khjence valamint Thome Zangpo magyarázatai nyomán

A megvilágosult harcosok a lények javáért keresik a megvilágosodást. Útjuk az önzetlenség ösvénye, amelyen haladva képezik tudatukat a megszokott én-központúság és szorongás meghaladására, és fokozatosan megtanulnak másokat helyezni érdeklõdésük, gondoskodásuk középpontjába. Ez az önzetlen hozzáállás alkotja az alapját és szívét a szellem képzése tanításaiba foglalt bölcseleti felismerések és meditáció gyakorlatok rendszerének.

E tanítások megadják a megvilágosult harcosok gyakorlatának magyarázatát, továbbá útmutatásokat tartalmaznak a küldés és fogadás (tib. tong-len) gyakorlatától kezdve – amely a mások szenvedésének képzeletben történõ megváltása önmagunk boldogságával – egészen a gyakorlati tanácsokig, melyek elmondják, hogyan alakítsuk át mindennapi életünk elkerülhetetlen viszontagságait a belsõ ösvényen való haladást segítõ erõkké.

Ez a tanítás a tibeti buddhizmus teljes gyakorlásának a szíve.
A buddhaállapothoz vezetõ együttérzés ösvényének tanításait sûríti össze olyan gyakorlati útmutatásokká, melyeknek hasznát vehetjük mindennapi életünk helyzeteiben.

Bár ez a tanítás a tibeti buddhizmus gyakorlatának a magja, és minden buddhista ország mestereinek lényegi szívbéli tanítása 2500 éve, a benne foglalt felismerések és módszerek mindannyiunk mélységes egyetemes emberi értékei, melyekbõl mindenki meríthet, szellemi-lelki elkötelezettségétõl és hitvallásától függetlenül.

A könyvünkben foglalt tanítások a 12. században élt nagy tibeti lodzsong mester, Csekawa Jese Dordzse A szellem képzése hét pontban címû gyökérszövegét veszik alapul. A magyarázatok olyan régi illetve napjainkban élt tibeti mesterek útmutatásait követik, mint Thogme Zangpo, Dzsamgön Kongtrul Lodrö Tháje, Dilgo Khjence Rinpocse, Kalu Rinpocse, valamint Láma Ngawang Rinpocse, akitõl Csöpel Láma a gyökérszöveghez és a kommentárhoz a szóbeli átadást több ízben is megkapta.

A szellem képzése hét pontban teljes magyarázata három kötetben kerül kiadásra. Jelen könyvünk, a sorozat második kötete, a hét pontból a harmadikat, negyediket és az ötödiket tárgyalja, melyek a következõk: Hogyan tegyük a nehéz helyzeteket a szabadulás ösvényévé, A gyakorlás mint életmód, és A szellem képzése területén elért megvalósulások mutatói.


Raktáron
13
2 793 Ft
2 418 Ft
Hasonló termékek