Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Az Igazság oroszlánja
Az Igazság oroszlánja
3 500 Ft
2 800 Ft

Srí H. V. L. Púndzsa

Az Igazság oroszlánja

Egy advaita mester feljegyzései

Egyre többen jutnak arra a felismerésre, hogy saját nyugalmunk és világunk békessége nem mástól függ, mint elménk békességétől. Ebben a több szempontból is rendkívüli könyvben finom részleteket találhatunk a meditációról és a jóga végcéljáról: az elmeműködés megszüntetéséről, meghaladásáról. Tanítása és naplója által egy olyan indiai tanító belső tapasztalataiba pillanthatunk bele, akit sokan a századvég legnagyobb hatású mesterének tartanak. Srí H. V. L. Púndzsa élete végéig fáradhatatlanul igyekezett megosztani az őt felkeresőkkel az általa felismert igazságot:

„Azzal válsz eggyé, aminek gondolod magad. Ha úgy képzeled, hogy a test és az elme vagy, akkor testként és elmeként fogod tapasztalni magad. Azokkal fogsz azonosulni, és ez az önazonosulás vég nélküli bajokat és szenvedést eredményez. Maradj csendes! Abban a csendben automatikusan a békességgel azonosítod magad, a Legfőbb Erő csendjével és szabadságával, ami gondját viseli mindennek. Amikor ez megtörténik, akkor a munkádnak vége, mert attól a pillanattól kezdve a Legfőbb Erő irányítja az életedet."

Raktáron
20
3 500 Ft
2 800 Ft
Adatok
Életrajz

Sri Hariwansh Lal Poonja (1910. okt. 13. – 1997. szept. 6.) A századvég egyik legnagyobb hatású advaita (a valóság kettősségektől mentes természetét tanító) mestere H. W. L. Poonja (magyaros átírásban Harivans Lál Púndzsa) vagy ahogy követői nevezték Papaji (Pápádzsí) volt. Pápádzsí Pandzsáb nyugati felén, Murálíwálában született, mely a mai Pakisztán területén fekszik, de akkoriban még India része volt. Nyolcéves korában tapasztalta meg először az abszolút tudatosságot, amelynek hatására két napig meg sem mozdult. Mivel az orvosok semmilyen rendellenességet nem találtak nála, édesanyja – aki Krisna odaadó híve volt – arra a következtetésre jutott, hogy fiának olyan élménye lehetett, melyben találkozott Krisnával. A fiatal Púndzsa ez ellen nem tiltakozott, csak annyit mondott, hogy hatalmas boldogságot, békét élt át. Ezt követően, édesanyjára hallgatva, Krisna követőjévé vált. Később az istenség életnagyságban megjelent neki, és együtt játszottak. Rajta kívül még Buddha volt az, aki különösen mélyen megérintette a fiatal Pápádzsít. Felnőve hétköznapi életet élt, megházasodott, született két gyermeke, és jelentkezett a hadseregbe. Eközben Krisnával való kapcsolata egyre mélyült, és a vele töltött órák (melyek teljes elragadtatásban teltek) kezdték megnehezíteni munkáját, viselkedése mások számára gyakran érthetetlen volt, ezért kilépett a hadseregből. Megtakarított pénzén keresztül-kasul beutazta Indiát, hogy találjon egy olyan embert, aki meg tudja neki mutatni Istent. Mindig ugyanazt a kérdést tette fel a szent embereknek: „Meg tudod nekem mutatni Istent?” Erre többnyire azt a választ kapta, hogy igen, de ehhez sokat kell gyakorolni, és még akkor sem biztos. Ezek a válaszok nem elégítették ki, és tovább keresett. Ekkor találkozott 1944-ben Srí Ramana Maharsival, akinek segítségével felismerte a végső Valóságot, igaz természetét, az Önvalót (indiai szóval Átmant). Pápádzsí 1947-ben találkozott utoljára mesterével, Srí Ramana Maharsival, mivel ekkor el kellett utaznia Pandzsábba, hogy családját kimenekítse az akkor függetlenedő Pakisztán területéről. Ezután Lakhnaúban telepedett le, ahonnét később beutazta Indát, Európát és Észak-Amerikát, hogy segítse az embereket az Önvaló felismerésében. A nyolcvanas évek közepén felhagyott az utazgatással, és utána már csak Lakhnaúban tartott szatszangokat 1997. szeptember 6-án bekövetkezett haláláig. Könyvei magyar nyelven Ébredj fel, és ordíts! Ugorj az ismeretlenbe! Az igazság oroszlánja. Egy advaita mester feljegyzései. További információk

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek