Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Nyungne I.
Nyungne I.
2 793 Ft
2 418 Ft

Csöpel Láma

Nyungne I.

Az Együttérzés Buddháhájának böjtös gyakorlata

A nyungne böjttel összekapcsolt meditáció gyakorlat a tibeti buddhizmusban. Egy teljes nyungne elvégzése kétnapos meditáció elvonulásban történik. A gyakorlat hatékonyan tisztít a szellemi és testi negativitások minden fajtájától, és nagy gyógyító erővel rendelkezik, ezért gyógyíthatatlannak minősített betegségek leküzdésére is eredményesen alkalmazzák ezer év óta.

A nyungne egy nagyon hatékony gyakorlási mód, különösen azok számára, akik családos és munkás életet élnek. Ezt az életmódot nagyon jól lehet kombinálni azzal, hogy időnként elvonulunk hosszabb-rövidebb időre, intenzív gyakorlással töltünk néhány napot vagy hetet, s aztán visszatérünk a hétköznapi életünkhöz. Ezt a buddhista országokban így csinálják. Az emberek dolgoznak, családjuk van, emellett azonban rendszeresen elmennek egy kolostorba vagy meditáció központba, és ott töltenek néhány napot vagy hetet, majd folytatják az életüket. így a gyakorlás az életük szerves részévé válik.

A könyvünkben részletesen elmagyarázott nyungne gyakorlat Gelongma Palmotól származik, aki egy nagy női gyakorló volt. Ezer évvel ezelőtt, a buddhista időkben élt észak-Indiában és Nepálban, ahol ma is megvannak a szent helyei.

Gelongma Palmo hercegnő volt, aki súlyos leprában szenvedett, az egész testét beborították a sebek. Abban az időben a lepra gyógyíthatatlan betegségnek számított, a betegeket egyszerűen elkülönítették. Gelongma Palmonak szerencséje volt, mert találkozott egy tanítóval, aki azt tanácsolta neki, végezze a nyungne gyakorlatát. Szorgalmas gyakorlása meghozta az eredményt. Meggyógyult a leprából, és elérte a tökéletes megvilágosodást.


Raktáron
13
2 793 Ft
2 418 Ft
Hasonló termékek