Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Sri Aurobindo

Személyiségeink - egók, (h)arcok, álarcok

Gyakorlati jóga pszichológia

A jógát többnyire olyan kötött gyakorlatoknak tekintik, amilyenek az testtartások (ászanák), a légzésgyakorlatok (pránájáma), meditáció (dhjána) és ehhez hasonlók. Legtöbbször meghatározott szabályok és előírások összességeként értelmezik, melyek a gyakorló külső életének bizonyos vonatkozásaihoz tartozik. Ilyen például a táplálkozás, a szokások vagy épen a viselkedés. A jóga azonban nen ez; valójában belső lélektani munka, melynek célja a tudatosság megváltoztatása és átalakítása.

A pszicho-spirituális fejlődés feladatai a következők

  • fokozatosan kiemelkedni abból az öntudatlan és tudattalan állapotból, amiben az egyén csupán a közösség vagy tömeg beolvadt része, sem mint önálló személyiség.
  • Lépésről-lépésre egyre mélyebb megértéshez jutni önmagunkról, tudatosabbá válni lényünk összetettségéről.
  • Tárjuk fel pontosan lényünk eltérő részeiből származó tetteink eredetét. érjük el az önuralmat, a teljes harmóniát azzal, hogy rendet teremtünk a különféle tudati összetevők között, melyek ez idáig konfliktusban álltak egymással.
  • Végül fedezzük fel valódi önvalónkat és egyesítsük összetett emberi lényünket oly módon, hogy az összes többi ént a valódi szellemi-lelki én köré szervezzük.
 
"A jóga nem más, mint gyakorlati pszichológia, egész módszertana lélektani; úgy is fogalmazhatnánk, a legmagasabb fokú lélektani bölcselet mindenre kiterjedő gyakorlata."
Sri Aurobindo  

Nincs raktáron
13
2 850 Ft
2 467 Ft
Nincs raktáron
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek