Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Srí Rámakrisna evangéliuma

A Mester szavai

"Srí Rámakrisna olyan állapotba hozott, hogy – miután hét-nyolc órán keresztül hallgattam és közelről megfigyeltem őt – mindenre vissza tudtam emlékezni, amikor éjszaka hazaértem. Minden részletet le tudtam jegyezni. Egy nap alatt nem végeztem az egésszel. "

 

2021.11.08 14:37
A Mester szavai

"Fokozatosan jelent meg az elmémben. Ilyen mély benyomást tett rám. Öt évig mindent feljegyeztem, és senki sem tudott róla. […] Mindent emlékezetből írtam le, miután hazatértem. Időnként egész éjszaka ébren kellett maradnom. Amit itt közzéteszek, azt nem másoktól gyűjtöttem össze. […] Olykor hét napig írtam egyetlen találkozás eseményeit, felidéztem az elhangzott dalokat, a sorrendjüket, a szamádhit és így tovább. […] Minden egyes részleten ezerszer meditáltam életem során. […]

Sokszor előfordult, hogy nem voltam elégedett a leírással, amelyet az eseményekről készítettem. Ilyenkor azonnal mély meditációba merültem Thákurról. Ekkor lelki szemeim előtt megjelent a megfelelő kép ragyogó, valódi, élő alakban. Ez az oka annak, hogy bár fizikai értelemben nagy a távolság, ez a történet olyan friss és életszerű marad az elmémben, mintha csak most történt volna.”

Mahéndra Náth Gupta

UGRÁS A KÖNYVHÖZ