Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

A mindenség szeme

A mindent átható Lényeg természete

Maga az Önvaló teljes és tökéletes. Egyformán jelen van mindenütt. Szükségletek, vágyak vagy hiányérzet nem létezik. Sem a tökéletlenség, sem az összhang hiánya nem lehetséges, és minden tárgy műalkotásként, eszményi szépségű és kiegyensúlyozott szoborként jelenik meg.

2016.07.24 14:39
A mindent átható Lényeg természete

A valódi Én, az Önvaló láthatatlan, és nincs meghatározott tartózkodási helye.

Minden magától, a Jelenlét egy vetületeként történik.

Habár a hang érzékelhető, a háttérben marad. A Csend uralkodik, így valójában a hang nem töri meg a csendet, nem veszi át a helyét.

Nincsenek események, sem történések, hiszen minden indulás és megállás, minden kezdet és vég csak a megfigyelő ellentéteken alapuló, vagyis dualista tudatában jelenik meg.

Minden dolog csendesen ujjong, amiért tudatossága az Isteni mivolt rá jellemző megtapasztalása.

Az Önvaló tudatos jelenléte olyan energiamezőt hoz létre, amelyet az emberek rendkívül kellemesnek találnak. Ez az energiamező viszi véghez a csodákat, teremt összhangot a jelenségek között, és a békesség érzetét adja azoknak, akik megtapasztalják.

Minden Azonosságának teljességét nem lehet „megtapasztalni”. Azáltal ismerhető meg, hogy azzá válunk. Az Önvaló (Lényeg) „Énje” Isten Szeme, amely mostként szemléli a Teremtés kibontakozását.

UGRÁS A KÖNYVHÖZ