Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Az egység tanítói

Mi a guru?

Egyszer néhányan az­zal fordultak hozzám, hogy csak akkor fogadnak el Tanítónak, ha meg tudom állítani a szívverésemet. Megkap­ták, amit akartak, de valójában nem az a kérdés, hogy az ember meg tudja-e állítani a szívét, vagy birtokában van-e bármilyen más szidd­hi­nek, amelyet akárki elérhet.

2016.07.19 16:00
Mi a guru?

Mi a Guru?

Szó szerinti jelentése: az, aki eloszlatja a sötétséget. Tehát a Guru az, aki megnyitja szívedet, aki megmutatja neked a fényt. A Guru maga a bölcsesség és a fény.

Hogyan lehet ráismerni egy igaz Mesterre? Igaz, hogy megállítja az ember elméjét?

Egy igaz Mesterre nem a szavai vagy a cselekedetei alapján lehet ráismerni, de az elméd valószínűleg lecsendesül a köze­lében. Az emberek gyakran hirdetik a Tanító jeleit és ismer­tetőjegyeit, de az igaz Tanítónak nincsenek ismertetőjegyei. Valamilyen módon képes csendben átadni üzenetét. Egyszer néhányan az­zal fordultak hozzám, hogy csak akkor fogadnak el Tanítónak, ha meg tudom állítani a szívverésemet. Megkap­ták, amit akartak, de valójában nem az a kérdés, hogy az ember meg tudja-e állítani a szívét, vagy birtokában van-e bármilyen más szidd­hi­nek, amelyet akárki elérhet.

Miért van az, hogy olyan sok a férfi mester?

Csupán egyetlen Mester van, aki nem férfi, és nem is nő. Ez a Mester benned ragyog saját Önvalódként. Ha férfiként vagy nőként azonosítod magad, akkor távol tartod magad ennek fel­ismerésétől.

Egy nő is megvilágosodhat?

Ez a kétely olyan csapda, melyet a férfiközpontú társada­lom állított neked. Az igazság azonban az, hogy a nők ugyan­olyan erősek, mint a férfiak, ahogy ezt a Laksmí királynőhöz hasonlatos asszonyok megmutatták Dzshánszíban. Számos megvilágosodott nő élt, ilyen például Maitrí. A nőknek min­den joguk megvan arra, hogy szabadok legyenek. Hallottál már Avilai Szent Terézről és az Assisiben élt Szent Kláráról? Ab­ban az időben az egyház nem nagyon fogadta el megtapasztalásaikat, hiszen az egyház a Bibliáról akar hallani és önmagáról, nem pedig Krisztus közvetlen tapasztalásáról, amelyben ezek a szentek részesültek. Nincs különbség férfi és nő között, mindkettőnek megvan a szabadsághoz való joga. Mindenkinek joga van rá!”

Srí H. V. L. Púndzsa

UGRÁS A KÖNYVHÖZ