Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

A kundalinierő rejtelmei

A csakrák kinyílása

A kundalinít és a csakrákat számtalan népszerű félreértés övezi. Az emberek azt hiszik, hogy akinek a torokcsakrája nyitva van, sokat beszél; akinek a szívcsakrája nyitva van, túlzottan érzelmessé válik; akinek pedig a medence-csakrája van nyitva, túlságosan belemerül a szexuális tevékenységbe, és így tovább. 

2016.07.25 14:09
A csakrák kinyílása

Ez azonban nem így működik.

A csakrák kinyílása

A csakrák kinyílása minden külső megnyilvánulás bezárulását jelenti. Akinek kinyílik a torokcsakrája, magától elcsendesül. Akinek kinyílik a szívcsakrája, nem kap síró- és nevetőgörcsöket, és más ehhez hasonló érzelmi kitöréseket sem tapasztal, hanem inkább egyfajta rendíthetetlen érzelmi stabilitás keríti hatalmába. Az ilyen ember szeretete mindent magába ölelő lesz, legyen azonban akár férfi, akár nő, nem kínozzák az érzelmesség rohamai és örvénylései. Akinek a medencecsakrái kinyílnak, magától önmegtartóztató lesz. Miért? Mert amikor meditálunk, és amikor a csakráink kinyílnak, befelé és felfelé áramlunk.

Még a kundaliní szunnyadó állapotában is, amikor azt mondjuk, nem ébredt még fel, és nincsenek nyitva a csakrák! Gondold végig például, mi mindenen jár és járt folyamatosan az eszünk. Vagy egyszerűen csak próbáld magad elé képzelni mindazt a kommunikációt, amely jelen pillanatban a bolygón zajlik: rádióadások, televíziós közvetítések, előadások, mozik, társalgások, bulik és így tovább.

UGRÁS A KÖNYVHÖZ

Tehát itt az ujjaink hegyénél, a szívközpontunkban, a nemi szerveinkben, a torok tájékán pillanatnyilag is nagyon sokféle tevékenység zajlik. Ha ezek az örvények még nagyobb energiatöltést kapnának, mihez kezdenénk vele? Ha még több energia folyna kifelé ezekből a csakrákból, miféle zsilip szabhatna gátat az energia kitörésének? Nézzük meg a szívünket: ha még több energia áradna kifelé, vajon képesek lennénk-e azt kezelni? Vagy gondoljuk végig a nemi szervek tájékát: az a kevés, amit a kundaliní erre a területre juttat, mindenféle gondolatokkal, fantáziákkal, vágyakkal és azok kielégítésével szédíti az átlagember elméjét. Ha még több energia áradna oda, maradna-e rend és törvény a világon?

Mit tesz a meditáció az energiarendszerünkkel?

A meditáló befelé fordítja az energia áramlását. A jógi meditációba merül, és azt mondja: „Igen, itt van ez az érzet; honnan is ered?” A meditációban tulajdonképpen energia keletkezik, amely egyre erőteljesebbé válik. A kundalinígyakorlatok során vannak olyan időszakok, amikor a tanítvány a rejtett szexuális energia szintjének jelentős megnövekedését tapasztalja. Ha azonban a tanítvány hozzáértő guru vezetése alatt áll, akkor a guru elmagyarázza, hogy ez nem szexuális izgalom, hanem egyszerűen az energia felerősödése, és megtanítja a tanítványt, hogyan kövesse az érzetet visszafelé, egészen annak forrásáig. Majd a kundaliní-jógában végzett speciális légzőgyakorlatokkal, koncentrációs gyakorlatokkal és meditációkkal a gyakorló eljut a lüktetés belső forrásához.

Az idézet forrása: A kundaliníerő rejtelmei című könyv • Filosz Kiadó