Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

A gyógyulás valódi forrása

Szánjuk el magunkat a változtatásra

A lélekerő visszanyerése gyakorlat azzal kezdődik, hogy elismerjük: valami hiányzik az életünkből, megismerjük az elemeket és kölcsönhatásaikat, majd ezt a tudást arra használjuk, hogy kiválasszuk, melyik elemre van a leginkább szükségünk.

2016.08.14 10:58
Szánjuk el magunkat a változtatásra

Rájöttünk arra, hogy az életerő vagy a jóllét az, ami hiányzik? A második lépés ennek a hiánynak a tudatosítása, illetve annak a felismerése, hogy ez a hiányérzet nem a természetes állapotunk, valamint az elköteleződés, hogy önmagunk és életünk megtapasztalásán változtatni fogunk.

Melyik elem hiányzik leginkább az életünkből? Gondoljuk végig mélyen ezt a hiányt. Érezzük-e a testünkben, a légzésünk ritmusában, a tudatunkban és a szívünkben? Ne vesszünk el az adott elem hiányát övező történésekben, hanem ismerkedjünk meg jobban a hozzá kapcsolódó érzésekkel, befogadva őket anélkül, hogy elítélnénk vagy kritizálnánk magunkat vagy a tapasztalatunkat. Ne feledjük, hogy amit most érzünk, megváltozhat, amint elkezdünk foglalkozni a hiányzó pozitív elemi minőségekkel.

A lélekerő visszanyerésének folyamata visszakapcsol a fény és a jóllét benső forrásához, amely a valódi természetünk. Miközben határozottan elszánjuk magunkat arra, hogy kapcsolódunk ehhez a benső forráshoz, találjuk meg a megfelelő benső hangot.

A könyv gyakorlatait végezve az általunk azonosított hiányzó elemre koncentráljunk. Adjunk magunknak elég időt arra, hogy megtapasztalhassuk a gyakorlat eredményét. A siker jele lehet, ha jobban tudunk figyelni a munkánkra, megváltozik egy kapcsolatunk, pozitívabb lesz az énképünk vagy újrakapcsolódunk a természethez. Felfedezhetjük, hogy az elért siker a megcélzott területen kívül is érezteti hatását. Például ha jobban tudunk figyelni a munkánkra, akkor a családunkhoz fűződő kapcsolatunk is szorosabbá válhat.

Olyan bölcsesség van bennünk, amely sokkal találékonyabb és kedvesebb, mint az okos ego, amely a problémáinkat egyedül akarja megoldani. A gyakorlatokat végezve nyitottabbá válunk erre a magasabb szintű bölcsességre. Amint kifejlesztjük a nyitottság, a bizalom és az egónál bölcsebb „valamivel” való kapcsolat érzetét, tiszteletünk – sőt, odaadásunk – a benső forrás iránt tovább fog támogatni minket az ösvényünkön.

A születéstől és haláltól mélységesen félő ember,

Elbűvölő remetelakjába visszavonulva

El kell, hogy ismerje mindennek az alapját, és mély

bizonyosságot kell szereznie saját benső tudatosságában

  • részlet A huszonegy szög című bön dzogcsen szövegből

UGRÁS A KÖNYVHÖZ