Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Elengedés

Mi a fene nem stimmel velünk?

Mikor elveszíted lelki egyensúlyodat, orvoshoz fordulsz, elmész az orvoshoz, vagy a pszichiáterhez, a pszichoanalitikushoz, a szociális munkáshoz vagy az asztrológushoz. Felveszel egy vallást, magadévá teszel egy filozófiát, elvégzed az EST-tréninget (Erhard Seminars Training) és kopogtatsz az EFT-vel...

2016.07.20 15:34
Mi a fene nem stimmel velünk?

Egy nap, míg szemlélődtem, az elme így szólt:

„Mi a fene nem stimmel velünk?”
„Miért nem marad velünk a boldogság?”

„Hol vannak a válaszok?”

„Hogyan fogjunk hozzá az emberi dilemmához?”

„Megbolondultam, vagy a világ őrült meg?”

Úgy tűnik, a megoldás bármely problémára csak röpke megkönnyebbülést hoz, mivel éppen ugyanaz a következő probléma alapja is.

„Az emberi elme egy kilátástalan mókuskerék?”

„Mindenki össze van zavarodva?”

„Vajon Isten tudja mit csinál?”

„Isten meghalt?”

Az elme csak csacsogott tovább:

„Vajon tudja valaki a titkot?”

Ne aggódj – mindenki elkeseredett. Néhányan nyugodtnak tűnnek ezzel kapcsolatban. „Nem értem mit kell annyit problémázni rajta” - mondják. „Az élet nekem egyszerűnek tűnik.” Pedig annyira félnek, hogy még csak rá sem mernek pillantani!
Mi a helyzet a szakemberekkel? Az ő zavarodottságuk még kifinomultabb, lenyűgöző zsargonokba és kimunkált mentális tákolmányokba csomagolt. Előre meghatározott hitrendszereik vannak, melybe megpróbálják belepréselni az embert. Egy darabig úgy tűnik, hogy működik, majd visszatér eredeti állapotunk.
Valaha számíthattunk a szociális intézményekre, de azok a napok elszálltak; senki sem bízik bennük többé. Manapság több a buzgó ellenőr, mint az intézmény. A kórházakat egyszerre több ügynökség tartja szemmel. Senkinek sincs ideje a betegekkel foglalkozni, akik elvesznek ebben a kavarodásban. Nézz végig a folyosókon! Sehol nNem látsz orvosokat és nővéreket sehol. Az irodájukban papírmunkával bíbelődnek. Az egész helyzet elembertelenedett.
„Nos,” azt mondod, „kell lennie néhány szakavatottnak, aki tudja a választ.” Mikor elveszíted lelki egyensúlyodat, orvoshoz fordulsz, elmész az orvoshoz, vagy a pszichiáterhez, a pszichoanalitikushoz, a szociális munkáshoz vagy az asztrológushoz. Felveszel egy vallást, magadévá teszel egy filozófiát, elvégzed az EST-tréninget (Erhard Seminars Training) és kopogtatsz az EFT-vel. Egyensúlyba hozatod a csakráidat, kipróbálsz egy kis reflexológiát, fül-akupunktúrára mész,  íriszdiagnosztikát csináltatsz, fénnyel és kristályokkal gyógyíttatod magad.
Meditálsz, mantrát kántálsz, zöld teát iszol, kipróbálod a pünkösdözést, tűzön jársz, nyelveken szólsz . Egyensúlyba hozatod magad, NLP-t tanulsz, kipróbálod az aktualizálást, vizualizációkkal ügyködsz, pszichológiát tanulsz, csatlakozol egy Jungiánus csoporthoz. Rolfingelést kapsz, kipróbálod a pszichedelikumokat, médiumi közvetítést hallgatsz, kocogsz, jazz-aerobic-ra mész, beöntést kapsz, belemerülsz a tápanyagok és az aerobic rejtelmeibe, fejjel lefelé lógsz, médiumi ékszereket viselsz. Egyre jobban megérted a világ dolgait, bio-feedback, Gestalt terápia.
Homeopatához, csontkovácshoz és természetgyógyászhoz mész. Kipróbálod a kineziológiát, megtalálod az Enneagram típusodat, egyensúlyba hozatod a meridiánokat, csatlakozol egy tudatosság növelő csoporthoz, nyugtatókat szedsz.
Beadatsz néhány hormon injekciót, kipróbálod a sóterápiát, az ásványianyag-háztartásodat egyensúlyba hozod, imádkozol, esdekelsz és könyörögsz. Megtanulod az asztrális projekciót. Vegetáriánus leszel. Csak káposztát eszel. Kipróbálod a makrobiotikus- és a bioétrendet, nem eszel genetikailag módosított élelmiszert. Felkeresel egy amerikai bennszülött gyógyítót, inipi szaunázol. Kínai gyógynövényeket, moxa-terápiát, shiatsut, akupresszúrát, feng-shuit próbálgatsz. Elmész Indiába. Találsz egy új gurut. Leveted ruháidat. Úszol egyet a Gangeszben. A Napba bámulsz. Leborotválod a fejed. Kézzel eszel, ápolatlan leszel, hideg vízben zuhanyozol.
Törzsi éneket énekelsz. Átélsz előző életeket. Kipróbálod a regresszív hipnózist. Őséneket üvöltesz. Ütöd a párnát. Kipróbálod a Feldenkrais-módszert. Csatlakozol egy házas hétvége csoporthoz. Elmész a Unity egyházhoz. Megerősítéseket írsz. Kívánság táblát készítesz. Újjászületsz. Ji-csinget vetsz. Tarot kártyát olvasol. Tanulmányozod a zent. További kurzusokat és workshopokat végzel el. Rengeteg könyvet olvasol. Tranzakcióanalízist készítesz. Jóga leckéket veszel. Belemerülsz az okkultba. Mágiát tanulsz. Kahunával dolgozol. Sámáni utazáson veszel részt. A piramis tövében ülsz. Nostradamust olvasol. Felkészülsz a legrosszabbra.
Elvonulásra mégy. Kipróbálod a böjtöt. Aminosavakat szedsz. Beszerzel egy negatív ion generátort. Egy rejtélyes iskolához csatlakozol. Titkos kézfogást tanulsz. Kipróbálod az alakformálást és a színterápiát. Szubliminális hanganyagokat hallgatsz. Agyi enzimeket, antidepresszánsokat és virágkivonatokat szedsz. Gyógyfürdőkbe jársz. Egzotikus alapanyagokból főzöl. Távoli vidékek ismeretlen erjesztett furcsaságaiba nézel. Tibetbe mész. Szent emberekre vadászol. Kézen fogva körbeállsz, míg megbódulsz. Lemondasz a szexről és a moziról. Sárga köntöst öltesz. Csatlakozol egy szektához.

UGRÁS A KÖNYVHÖZ

A pszichoterápiák végeláthatatlan variációit próbálgatod. Csodadrogokat szedsz. Számtalan folyóiratra fizetsz elő. Kipróbálod a Pritikin diétát. Kizárólag grapefruitot eszel. Tenyérből jósoltatsz. New Age-es gondolatokat gondolsz. Javítasz környezeteden. Megmented a bolygót. Auralátásra mész. Kristályt hordasz. Hindu asztrológiai értelmezést készíttetsz. Transzmédiumot látogatsz. Szexterápiára mész. Kipróbálod a tantrikus szexet. Baba Akárkivel megáldatod magad. Csatlakozol egy anonim csoporthoz. Lourdes-be zarándokolsz. Meleg vizes forrásokba merülsz. Csatlakozol Aricához. Gyógyászati szandált viselsz. Leföldeled magad. Több prána energiát lélegzel be, hogy kifújhasd a poshadt fekete negativitást. Kipróbálod az aranytűs akupunktúrát. Beszerzel egy kígyó-epehólyagot. Kipróbálod a csakra légzést. Kitisztítod az aurád. Meditálsz a Kheopszban, a nagy egyiptomi piramisban.

Azt mondod, hogy te és a barátaid a fentiek mindegyikét kipróbáltátok? Ó, ember! Te csodás teremtés! Tragikus, komikus és mégis mily csodálatra méltó. Olyan bátor, hogy folytatja a keresést! Mi hajt minket, hogy továbbra is a választ keressük? A szenvedés? Ó, igen. A remény? Bizonyosan. De van valami több ennél.

Intuitívan tudjuk, hogy valahol van egy végső válasz. Sötét zsákutcába érő mellékutakon botladozunk; kihasználnak és megvezetnek, kiábrándítanak, és belefárasztanak, és mégis tovább próbálkozunk.

 

Hol van a vakfoltunk?

Miért nem találjuk a válaszokat?

Nem értjük a problémát; ezért nem találjuk a választ.

Lehet, hogy ultra egyszerű, ezért nem látjuk. Lehet, hogy a válasz nem „odakinn van”, és ezért nem találjuk.

Lehet, hogy olyan sok hitrendszerünk van, hogy nem látjuk a nyilvánvalót .

A történelem során néhány személy a megértés magas szintjét érte el, és megtapasztalták a végső megoldást emberi nyavalyáinkra. Hogy jutottak el odáig? Mi volt a titkuk? Miért nem vagyunk képesek megérteni, amit tanítottak? Tényleg a lehetetlennel határos és majdhogynem reménytelen? Mi van az átlagemberrel, aki ugye nem spirituális géniusz?

Tömegek követnek spirituális utakat, azonban alig vannak olyanok, akik végül sikerrel járnak, és ráébrednek a végső valóságra. Miért van ez? Rituálékat és dogmákat követünk, buzgón gyakorlunk spirituális diszciplínákat – és mégis újra összeomlunk! Még ha működik is, az ego gyorsan belép a képbe, és magával ragad minket a büszkeség, az önelégültség, és az, hogy azt hisszük, tudjuk a válaszokat. Ó Uram, ments meg azoktól, akik tudják a válaszokat! Ments meg az „igazságért kiáltóktól”! Ments meg a jótét lelkektől!

Az összezavarodottság a megváltásunk. Az összezavarodottnak van reménye. Tarts ki zavarodottságod mellett. A végén ő lesz a legjobb barátod, legjobb védelmed mások halálosan komoly mivolta ellen, és kezeskedik azért, hogy eszmékideáik ne erőszakolhassanak meg. Ha össze vagy zavarodva, akkor még szabad vagy. Ha össze vagy zavarodva, akkor ez a könyv neked szól.

Mi áll ebben könyvben? Egy egyszerű módszer, hogy a megértés magasabb szintjeit érhesd el, és hogy meghaladd az úton felmerülő nehézségeket. Nem a válasz megtalálásával, hanem a nehézség alapjainak visszafejtésével.

UGRÁS A KÖNYVHÖZ