Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

A szolipszizmus igazsága
A szolipszizmus igazsága
9 400 Ft

A szolipszizmus igazsága

László András közel fél évszázados filozófiai-teológiai munkásságának központi eleme a metafizikai szolipszizmus. Az általa képviselt szolipszisztikus szemlélet nem pusztán a tradicionális gondolatkör magyarországi meghonosodásában játszott fontos szerepet, de eszmetörténeti szempontból is jelentőséggel bír. Az isteni vagy abszolút lét és a közvetlen ön-tapasztalás közötti szakadék áthidalásával orvosolja a nyugati bölcselet egyik legnagyobb, régre visszanyúló hiányosságát, új megvilágításba helyezve a filozófia alapkérdéseit, vala-mint a transzcendens valóságokra vonatkozó tradicionális tanításokat. A jelen kötetben László András tanítványai és barátai köszöntik őt nyolcvanadik születésnapja alkalmából, a szolipszizmus eszméjéhez kapcsolódó írásokkal, fordításokkal és művészeti alkotásokkal.

A téma gazdagságából fakadóan a tanulmányok széles spektrumon mozognak: a nyugati filozófiatörténet, a szellemi törekvés alapjául szolgáló általános lét-szemlélet. illetve a különböző hagyományvonulatok — antik görög és római tradíció, kabbala. alkímia, kereszténység, iszlám, buddhizmus, hinduizmus, taoizmus doktrínáinak fényében mutatják be az alanyi egyedülvalóság mibenlétét és távlatait.

kérdés mélyebb megértését segíti Julius Evola és Richard von Schubert-Soklern egy-egy tanulmánya, továbbá három — magyar nyelven először olvasható — tradicionális szöveg: a taoista Tisztaság és nyugalom útja, a középkori metafizika és teológia tételmondatait tartalmazó Huszonnégy filozófus könyve, és Ibn arArabi Értekezés az Egységről című műve. A kötetet László Andrással készített, eddig meg nem jelent interjúk, valamint bibliográfia, fotók S személyes dokumentumok teszik teljessé.


Raktáron
9 400 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek