Kérdése van? Hívjon minket! +36706001905

Ebben hiszünk
Ebben hiszünk
2 450 Ft
2 120 Ft

Anselm Grün - David Steindl-Rast

Ebben hiszünk

Keresztény lelkiség korunk számára

"ANSELM GRÜN (1945)
német bencés szerzetes, lelki gondozó, számos népszerű spirituális könyv szerzője. A teológia és a filozófia mellett sokszor merít C. G. Jung analitikus pszichológiájából is.

DAVID STEINDL-RAST (1926)
osztrák származású bencés szerzetes, élete nagy részét Amerikában töltötte, és japán zen buddhista mestereknél is tanult. Szakterülete a vallásközi párbeszéd, valamint a tudomány és a vallás kapcsolata.

Ebben a személyes hangvételű kötetben Johannes Kaup, az osztrák ORF televízió munkatársának kérdéseire válaszolva fejtik ki nézeteiket a keresztény hit és vallás manapság aktuális kérdéseiről."


Raktáron
13
2 450 Ft
2 120 Ft
Tartalomjegyzék

Tartalomjegyzék

Előszó – Preludium ex silentio Első szerelem – avagy: A gyermekkori kötôdés forrásai Isten a piacon túl – avagy: Kicsoda Isten a „halála” után? Mikor érzed, hogy igazán élsz? – avagy: Az élet teremtő értelméről Az ego, a félelem és a semmi – avagy: Az Önvaló kalandos felfedezése Mit akarunk sugározni? – avagy: A hivatásról, a bátorságról és a félelemről Búcsú az infantilis istenképektől – avagy: Az isteni titok nyomában Kapitális tévedések – avagy: Arról a kísértésről, hogy birtokolni akarjuk az igazságot „Dead man rising” – avagy: Jézus Krisztus és a Buddha Szent, bűnös és elhívott – avagy: Az egyház(ak) látszat és valóság közt Párbeszédben a titokkal – avagy: A Miatyánk és Isten hűsége Három és egy? – avagy: Rövid használati utasítás a Szentháromsághoz Hogyan tudnék végre élni? – avagy: A halandóról és az örökkévalóról Amikor egészen önmagam vagyok – avagy: Az imáról, mint a szabadság teréről A bűn és a rossz – avagy: Miért tart fogva bennünket a bűntudat? A nyolc főbűn tana – avagy: Egy spirituális pszichológia kezdetei A szenvedésről és a megbékélésről – avagy: A kereszt és a bűn struktúrái A lelki növekedésről – avagy: Meg kell tanulnom elfogadni magam olyannak, amilyen igazából vagyok A gyökerekrôl és a fejlődésről – avagy: Összekötni a régit az újjal Az inkarnációról – avagy: Miként tartozik össze test, szellem és lélek A hála ideje – avagy: Miért ajándék minden pillanat? Misztika, ellenállás és részvétel – avagy: Mi áll a kereszténység fókuszában? Tapasztalatokról beszélni – avagy: Elválaszt vagy összeköt a hit? Köszönet – Postludium ex gratia Jegyzetek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek